Overstromingen, hittegolven, droogtes. De klimaatverandering eist zijn tol. Wat doe jij voor het klimaat?

In hoeverre hebben kleinkinderen invloed op de levenskwaliteit en het beweeggedrag van oma of opa? Doe mee aan het onderzoek.

Onze rookwetgeving is vrij streng. Je mag geen sigaret opsteken in openbare ruimtes, op de werkplek of binnenin de horeca. Maar op terrassen, bij speeltuinen en in parken bijvoorbeeld kan het wel nog. Moet onze rookwetgeving nog strenger worden en het verbod nog uitbreiden?

Vlaanderen raakt stilaan volgebouwd. De politiek spreekt van een bouwstop of bouwshift. Vind jij dat er nog voldoende groen is in jouw omgeving? Of kan het beter?

Ecologen pleiten voor een "avondklok" voor katten. Zij zijn 's nachts het meest actief en jagen op vogels. Dat zou het ecologische evenwicht verstoren. Wat denk jij?

Voor een leuke reportage in Plus Magazine over bijzondere vriendschappen over de generaties heen zijn wij op zoek naar jullie getuigenissen.

Over de midlifecrisis wordt heel wat gezegd en geschreven, iedereen heeft over dit onderwerp zijn eigen mening of zit met vragen over de veranderingen die zich in deze levensfase voordoen. Heb jij deze fase bewust beleefd?

Verpleegkundige is een knelpuntberoep, fotograaf en chef-chok staan in de lijst met droomberoepen. Oefen jij je droomjob uit? Of wat zou je doen als je écht kon kiezen?

De kleinkinderen knuffelen, een restaurantbezoekje, naar het theater, een frisse pint gaan drinken op café, naar de sportschool,... We kunnen zoveel dingen bedenken die momenteel 'on hold' staan. Maar wat zou jij als eerste willen doen zodra de toestand normaliseert?

Door de coronacrisis moeten we allemaal meer tijd thuis doorbrengen. Tijd om achterstallige klussen aan te pakken! Welke klussen heb jij al heel lang uitgesteld? Welke vervelende taken pak jij liefst eerst aan en tot welke kom je niet?

Met de komst van smartphones en social media, zijn foto's gaan behoren tot de virtuele wereld. Sommigen houden er nog altijd van fotoalbums te maken. Doe jij dat? Of bewaar je alle foto's op computer?