Voor een reportage over haarverlies zijn we op zoek naar jullie ervaringen met dit fenomeen. Had jij het lastig om te ontdekken dat je haardos alsmaar uitdunde of dat er kale plekken opdoken? Of ging dat net opvallend vlot? Naar welke oplossingen heb je zoal gezocht?

Vorig jaar konden we onze familieleden alleen via videocall of buiten zien tijdens de kerstdagen. Dit jaar is dat voorlopig niet aan de orde. Maak jij het dit jaar extra feestelijk? Of blijf je voorzichtig nu de cijfers weer stijgen?

We hebben opnieuw een lastige winter voor de boeg met een pak onzekerheden. Valt dit het je extra zwaar of ben jij eerder een positivo die vooral focust op wat wel goed loopt? Wat zijn jullie kleine en grote recepten om de moed erin te houden? Misschien kende je in het verleden ook al tegenslagen en heb je daaruit wat geleerd.

In een samenleving van tweeverdieners en te weinig kinderopvangplaatsen, wordt vaak een beroep gedaan op grootouders. Vang jij je kleinkinderen regelmatig op? En doe je dat graag of ervaar je het als een zware opdracht?

Overstromingen, hittegolven, droogtes. De klimaatverandering eist zijn tol. Wat doe jij voor het klimaat?

In hoeverre hebben kleinkinderen invloed op de levenskwaliteit en het beweeggedrag van oma of opa? Doe mee aan het onderzoek.

Onze rookwetgeving is vrij streng. Je mag geen sigaret opsteken in openbare ruimtes, op de werkplek of binnenin de horeca. Maar op terrassen, bij speeltuinen en in parken bijvoorbeeld kan het wel nog. Moet onze rookwetgeving nog strenger worden en het verbod nog uitbreiden?

Vlaanderen raakt stilaan volgebouwd. De politiek spreekt van een bouwstop of bouwshift. Vind jij dat er nog voldoende groen is in jouw omgeving? Of kan het beter?

Ecologen pleiten voor een "avondklok" voor katten. Zij zijn 's nachts het meest actief en jagen op vogels. Dat zou het ecologische evenwicht verstoren. Wat denk jij?

Voor een leuke reportage in Plus Magazine over bijzondere vriendschappen over de generaties heen zijn wij op zoek naar jullie getuigenissen.

Over de midlifecrisis wordt heel wat gezegd en geschreven, iedereen heeft over dit onderwerp zijn eigen mening of zit met vragen over de veranderingen die zich in deze levensfase voordoen. Heb jij deze fase bewust beleefd?

Verpleegkundige is een knelpuntberoep, fotograaf en chef-chok staan in de lijst met droomberoepen. Oefen jij je droomjob uit? Of wat zou je doen als je écht kon kiezen?