Voor een nieuw programma op één zijn Kamal Kharmach en Kristel Verbeke op zoek naar mensen die ondanks een krimpend budget toch wat geld opzij willen kunnen zetten en daarbij financiële tips kunnen gebruiken.

Bijna 1 op de 5 volwassenen krijgt ooit in zijn leven af te rekenen met een depressie. Toch blijft het vaak moeilijk om er openhartig over te praten. Kamp je momenteel met een depressie of slaagde je erin om hiervan te herstellen of om te leren leven met depressieve episodes? Vertel ons je verhaal.

Veel mensen denken bij successieplanning aan 'besparen op de erfbelasting'. Maar het gaat ook over de bescherming van wie jou dierbaar is. Jouw familie, maar ook je huisdieren. Heb jij al nagedacht wat er met je huisdier moet gebeuren als jou iets zou overkomen? En zo ja, heb je daar afspraken over gemaakt of heb je iets vastgelegd in je testament?"

Door de energiecrisis voorspellen experten dat de komende winter wel eens lastig zou kunnen worden. Ben jij bang dat je je niet voldoende zal kunnen verwarmen?

Er komt een tijd dat je kinderen uitvliegen, het nest verlaten. Wij zijn voor een artikel in Plus Magazine op zoek naar getuigenissen. Hoe heb jij deze periode in je leven ervaren?

Plus Magazine werkt aan een dossier over de vaak hoge kosten die overheidsdiensten ons aanrekenen bij het overlijden van een dierbare of een rechtstreeks familielid zoals een overgebleven ouder, een echtgeno(o)t(e) of een levenspartner. Om ons dossier hard te maken, hebben we jouw hulp nodig.

Met de oorlog, de energiecrisis en de inflatie worden we geconfronteerd met stijgende prijzen. Heeft dit invloed op jouw vakantieplannen? ? Koos je misschien voor een staycation, een kortere trip, een low budget formule, of stel je je reisplannen uit tot later?

Tweedehands kledij is een hype. Koop jij ook soms tweedehands kledingstukken? Vaak? Sinds geruime tijd? Online of in een tweedehands winkel? Welke stukken koop je dan zoal? En wat is het meest originele dat je al op de kop wist te tikken?

Federaal buitenlandminister Sophie Wilmès legde onlangs haar mandaat neer om haar zieke echtgenoot bij te staan. Niet iedereen verkeert echter in een situatie waarin hij/zij zijn/haar werk kan of wil opgeven. Zou u het doen? Of hebt u het gedaan?

De zomervakantie staat voor de deur en voor het eerst in twee jaar kan er weer zonder al te veel beperkingen worden gereisd. Wat doe jij met je huisdier(en) tijdens de vakantie? Kies je een bestemming waar je hen mee naartoe kan nemen? Zoek je een oppas bij jouw thuis of brengen de huisdieren de vakantie door in een pension? Of wordt het toch een staycation?

Welke renovaties of verbeteringswerken wil jij graag uitvoeren aan je woning? Wat zijn je plannen en heb je eventueel tips voor andere verbouwers?

De prijs voor gas en elektriciteit is geëxplodeerd en daar zal niet snel verandering in komen. Probeer jij te besparen op je verwarming of elektriciteitsverbruik? Welke maatregelen neem je zoal? Wat zijn jouw tips en tricks voor een slimmer energieverbruik?

Hoewel het geen ziekte is, kan de overgang heel wat ongemakken met zich meebrengen. Ook op het werk, waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen. Wat vond jij moeilijk of vervelend en wat heeft jou geholpen om de werkdag vlot door te komen?

Vind jij dat je teveel 'spullen' in huis hebt? Waarom vind je het moeilijk om er afscheid van te nemen door ze weg te schenken, of weg te gooien?

Voor een reportage over haarverlies zijn we op zoek naar jullie ervaringen met dit fenomeen. Had jij het lastig om te ontdekken dat je haardos alsmaar uitdunde of dat er kale plekken opdoken? Of ging dat net opvallend vlot? Naar welke oplossingen heb je zoal gezocht?

Vorig jaar konden we onze familieleden alleen via videocall of buiten zien tijdens de kerstdagen. Dit jaar is dat voorlopig niet aan de orde. Maak jij het dit jaar extra feestelijk? Of blijf je voorzichtig nu de cijfers weer stijgen?

We hebben opnieuw een lastige winter voor de boeg met een pak onzekerheden. Valt dit het je extra zwaar of ben jij eerder een positivo die vooral focust op wat wel goed loopt? Wat zijn jullie kleine en grote recepten om de moed erin te houden? Misschien kende je in het verleden ook al tegenslagen en heb je daaruit wat geleerd.