Tweedehands kledij is een hype. Koop jij ook soms tweedehands kledingstukken? Vaak? Sinds geruime tijd? Online of in een tweedehands winkel? Welke stukken koop je dan zoal? En wat is het meest originele dat je al op de kop wist te tikken?

Federaal buitenlandminister Sophie Wilmès legde onlangs haar mandaat neer om haar zieke echtgenoot bij te staan. Niet iedereen verkeert echter in een situatie waarin hij/zij zijn/haar werk kan of wil opgeven. Zou u het doen? Of hebt u het gedaan?

De zomervakantie staat voor de deur en voor het eerst in twee jaar kan er weer zonder al te veel beperkingen worden gereisd. Wat doe jij met je huisdier(en) tijdens de vakantie? Kies je een bestemming waar je hen mee naartoe kan nemen? Zoek je een oppas bij jouw thuis of brengen de huisdieren de vakantie door in een pension? Of wordt het toch een staycation?

Welke renovaties of verbeteringswerken wil jij graag uitvoeren aan je woning? Wat zijn je plannen en heb je eventueel tips voor andere verbouwers?

De prijs voor gas en elektriciteit is geëxplodeerd en daar zal niet snel verandering in komen. Probeer jij te besparen op je verwarming of elektriciteitsverbruik? Welke maatregelen neem je zoal? Wat zijn jouw tips en tricks voor een slimmer energieverbruik?

Hoewel het geen ziekte is, kan de overgang heel wat ongemakken met zich meebrengen. Ook op het werk, waar we een groot deel van onze tijd doorbrengen. Wat vond jij moeilijk of vervelend en wat heeft jou geholpen om de werkdag vlot door te komen?

Vind jij dat je teveel 'spullen' in huis hebt? Waarom vind je het moeilijk om er afscheid van te nemen door ze weg te schenken, of weg te gooien?

Voor een reportage over haarverlies zijn we op zoek naar jullie ervaringen met dit fenomeen. Had jij het lastig om te ontdekken dat je haardos alsmaar uitdunde of dat er kale plekken opdoken? Of ging dat net opvallend vlot? Naar welke oplossingen heb je zoal gezocht?

Vorig jaar konden we onze familieleden alleen via videocall of buiten zien tijdens de kerstdagen. Dit jaar is dat voorlopig niet aan de orde. Maak jij het dit jaar extra feestelijk? Of blijf je voorzichtig nu de cijfers weer stijgen?

We hebben opnieuw een lastige winter voor de boeg met een pak onzekerheden. Valt dit het je extra zwaar of ben jij eerder een positivo die vooral focust op wat wel goed loopt? Wat zijn jullie kleine en grote recepten om de moed erin te houden? Misschien kende je in het verleden ook al tegenslagen en heb je daaruit wat geleerd.

In een samenleving van tweeverdieners en te weinig kinderopvangplaatsen, wordt vaak een beroep gedaan op grootouders. Vang jij je kleinkinderen regelmatig op? En doe je dat graag of ervaar je het als een zware opdracht?

Overstromingen, hittegolven, droogtes. De klimaatverandering eist zijn tol. Wat doe jij voor het klimaat?

In hoeverre hebben kleinkinderen invloed op de levenskwaliteit en het beweeggedrag van oma of opa? Doe mee aan het onderzoek.

Onze rookwetgeving is vrij streng. Je mag geen sigaret opsteken in openbare ruimtes, op de werkplek of binnenin de horeca. Maar op terrassen, bij speeltuinen en in parken bijvoorbeeld kan het wel nog. Moet onze rookwetgeving nog strenger worden en het verbod nog uitbreiden?

Vlaanderen raakt stilaan volgebouwd. De politiek spreekt van een bouwstop of bouwshift. Vind jij dat er nog voldoende groen is in jouw omgeving? Of kan het beter?

Ecologen pleiten voor een "avondklok" voor katten. Zij zijn 's nachts het meest actief en jagen op vogels. Dat zou het ecologische evenwicht verstoren. Wat denk jij?