De maatregel werd al een eerste keer goedgekeurd door de ministerraad en ligt nu voor advies bij de Raad van State. Eens het parlement het licht op groen zet, zal minister van Economie Pierre-Yves Dermagne het economisch wetboek laten aanpassen.

Ook al wordt het binnenkort dus de regel om voor de levering van een online gekocht pakje minstens twee opties te krijgen, zullen er uitzonderingen mogelijk blijven. De Sutter haalt aan dat bijvoorbeeld voor start-ups jonger dan drie jaar de regel niet zal gelden.

De Sutter zegt dat ze al langer aan een beleid werkt waardoor pakjes duurzamer bezorgd kunnen worden. 'Zo hebben er nog nooit zoveel pakjesautomaten in ons land gestaan. Daarnaast wordt de duurzame impact van de automaten vergroot. Zo zal postregulator BIPT de spelers op de pakjesmarkt gemakkelijker kunnen opleggen om hun automaten open te zetten voor elkaar als dit bijdraagt tot de duurzaamheid. We maken e-commerce klant- en klimaatvriendelijker', besluit De Sutter.

De maatregel werd al een eerste keer goedgekeurd door de ministerraad en ligt nu voor advies bij de Raad van State. Eens het parlement het licht op groen zet, zal minister van Economie Pierre-Yves Dermagne het economisch wetboek laten aanpassen. Ook al wordt het binnenkort dus de regel om voor de levering van een online gekocht pakje minstens twee opties te krijgen, zullen er uitzonderingen mogelijk blijven. De Sutter haalt aan dat bijvoorbeeld voor start-ups jonger dan drie jaar de regel niet zal gelden. De Sutter zegt dat ze al langer aan een beleid werkt waardoor pakjes duurzamer bezorgd kunnen worden. 'Zo hebben er nog nooit zoveel pakjesautomaten in ons land gestaan. Daarnaast wordt de duurzame impact van de automaten vergroot. Zo zal postregulator BIPT de spelers op de pakjesmarkt gemakkelijker kunnen opleggen om hun automaten open te zetten voor elkaar als dit bijdraagt tot de duurzaamheid. We maken e-commerce klant- en klimaatvriendelijker', besluit De Sutter.