Dertig procent minder inbraken in vier jaar

Sinds de start van "1dagniet", de jaarlijkse campagne tegen inbraken die in 2014 gelanceerd werd, is het aantal woninginbraken met bijna 30 procent gedaald in België. Vorig jaar werden nog 51.617 inbraken geregistreerd, wat wel nog altijd overeenkomt met 141 per dag.

6 op de 10 werkgevers heeft geen werkrooster van 9 tot 17 uur meer

Rond de arbeidstijdgrenzen geven bedrijven hun personeel heel wat flexibiliteit. Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta. Opmerkelijk: 10% van de werkgevers beoordeelt de prestaties van de werknemers anno 2019 wel nog altijd op basis van de aanwezigheid op de werkvloer en de hoeveelheid geleverd werk, eerder dan op de kwaliteit van het werk.

Mobiliteit: tegenstrijdige denkpistes

Waarom de snelheid beperken en toch almaar krachtigere auto's van de band laten rollen? Waarom werd destijds de streektram opgedoekt? En hoe moet je in hemelsnaam je elektrische auto opladen als je op de tweede verdieping van een flatgebouw woont?

Rudi Vranckx: 'Oorlog gaat altijd om mensen'

Journalist Rudi Vranckx is een man van vele veldslagen. Al 30 jaar trekt hij voor de openbare omroep naar conflictgebieden. Wat doen al die oorlogen met een mens? Plus Magazine ging op gesprek.

Klanten buizen bpost

Het is pover gesteld met de klanttevredenheid bij bpost. Zes op de tien Vlamingen hebben vorig jaar problemen ondervonden bij de ontvangst of verzending van brieven. Ook de pakjesdienst scoort op zowat alle vlakken slechter dan de concurrentie. Dat blijkt uit een onderzoek van Test Aankoop.

Alcoholvrije bieren en wijnen winnen aan populariteit

De populariteit van alcoholvrije bieren en alcholvrije wijnen in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. De FOD Financiën registreerde in 2018, op basis van de aangifte van de accijnzen, 239.294 hectoliter (bijna 24 miljoen liter) alcoholvrije bieren en alcoholvrije wijnen. Dat is bijna drie keer meer dan in 2013.

België bij regio's met grootste waterschaarste

België behoort wereldwijd tot de landen die met grote waterschaarste -dreigen te- kampen. Dat heeft vooral te maken met de demografische situatie. Dat blijkt uit een rapport van het World Resources Institute.

Prijzen van vliegtuigtickets nemen hoge vlucht

Volgens het tweedekwartaalverslag 2019 van het Prijzenobservatorium zijn de vliegtuigticketprijzen in België sinds 2010 met bijna 30 % gestegen. De prijsstijging gaat hand in hand met een sterke toename van de vraag.

Zo kies je de juiste kledij tijdens een hittegolf

Hoe kleed je je het best tijdens de hittegolf deze week? Want geef toe: de dresscodes aan zee, op je werk of tijdens een trouwfeest zijn een wereld van verschil, zeker bij deze temperaturen. Twee shopping assistants van Wijnegem shoppingcentrum geven vier concrete tips om de hittegolf stijlvol door te komen.

Naar de zoo, of liever niet?

Dierentuinen liggen onder vuur. Terecht of niet? Vergeet echter de zoo uit je kindertijd: de meeste dierenparken hangen nu een totaal andere visie aan en focussen op dierenwelzijn en op het redden van bedreigde soorten.

Meer dan 30°C? Tank je auto niet vol

Bij temperaturen van meer dan 30 graden dreigen er meer gevaren dan enkel een zonnesteek. Automobilisten moeten volgens de Duitse automobielvereniging KS ook hun brandstoftank niet helemaal volgooien. Waarom niet?

Durf je kind los te laten

Heidi De Pauw, CEO van Child Focus, wordt elke dag geconfronteerd met problematische situaties. Toch kijkt ze met veel vertrouwen naar jongeren en de wereld waarin ze opgroeien.

Nieuwe zoektocht naar prehistorische mens op bodem Noordzee

Belgische en Britse onderzoekers speuren naar de resten van prehistorische mensen in de Noordzee. Die stond tijdens de IJstijd 100 meter lager ter hoogte van de Bruine Bank. Er was toen geen zee, maar een weids toendralandschap en grote rivieren waar grote groepen prehistorische mensen zouden gewoond hebben.

Wolvin Naya is zwanger

Eerdere beelden en waarnemingen zorgden al voor vermoedens, maar recente foto's bevestigen het met zekerheid: Naya is zwanger. Daarover zijn de mensen van Natuur en Bos en het INBO het roerend eens. De bolle buik doet bovendien vermoeden dat Naya hoogzwanger is en één van de komende dagen welpjes zal krijgen.

Tom Lenaerts: 'Mijn gezin is mijn geluk'

Als hij een programma maakt, kan je er haast gif op nemen dat heel Vlaanderen kijkt. Scenarist, producent en presentator Tom Lenaerts (50) staat al meer dan 20 jaar aan de top in de televisiewereld.

Voorrang van rechts blijft bestaan als basisregel

In de nieuwe Wegcode van minister van Mobiliteit François Bellot blijft de voorrang van rechts als basisregel bestaan. Maar de gewesten of gemeenten kunnen daar met borden op ingrijpen indien ze dat nodig achten. Zo reageert de woordvoerder van minister Bellot op het pleidooi van mobiliteitsclub VAB in enkele kranten om zoveel mogelijk komaf te maken met die voorrangsregel.

Auteur Tom Lanoye: 'Ik heb een podium nodig'

Auteur Tom Lanoye had in 2018 zoveel verjaardagen te vieren dat hij in 2019 op zijn elan verder gaat. En nog tot de zomer rondtoert met zijn Jubileetour, een terugblik op 40 jaar schrijverschap en 60 jaren in dit leven.