Televisiepresentatrice, auteur, actrice, yogadocent, influencer en stijlicoon. Veelzijdiger dan Bieke Ilegems vind je ze zelden, al ging daar voor haar een lange weg aan vooraf. In een nieuw boek rekent ze af met haar angsten en perfectionisme.

Schermverslaving. Ook voor veel volwassenen is de smartphone of tablet wat een knuffelbeer voor een baby is: onmisbaar. Wil je weer een gezonde relatie met je mobieltje & co? Dan volgt hier een digitale detox.

Kleur heeft een directe invloed op je humeur en je welzijn. Niet verwonderlijk dat veel mensen net nu meer kleur willen introduceren in hun leven. Het is een positieve reactie op negatief nieuws.

Met vijf dagen vertraging ontmoeten we Frank Deboosere op de VRT. Boosdoener: storm Eunice die op dat moment over het land raasde en alle aandacht opeiste. Meer met de deur in huis vallen bij een weerman kan niet. Weer en klimaat, we zitten meteen in het oog van de storm.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) voert in mei een nieuwe campagne die bestuurders aanspoort zich te focussen op de weg en niet op hun gsm. Uit onderzoek van de VSV blijkt immers dat meer dan 8 op de 10 automobilisten achter het stuur wel eens met de smartphone bezig is.

Niemand kan de toekomst voorspellen. Al zijn sommigen ervan overtuigd dat technologie het antwoord is op alle uitdagingen die op ons afkomen. Klaar voor een flinke dosis sciencefiction, die helemaal niet zo fictief blijkt?

In 'De jaren 80 voor tieners' scrollt Steven Van Herreweghe samen met enkele tieners door het rijke tv-archief van de eighties. En dat blijkt een reis door een tegelijk duister en kleurrijk decennium.

De klok rond luisteren vrijwilligers met engelengeduld naar kleine zorgen, diepsnijdende verhalen, crisisoproepen, eenzame stemmen op zoek naar een klankbord. Tijd om de anonieme helden van Tele-Onthaal een stem te geven.

Carnaval van Binche gaat ook in 2022 niet door. Doen de pandemie en de vele polemieken rond racisme en seksisme carnaval en andere volksfeesten de das om? Of reikt het belang ervan veel verder?

Het Overlegcomité is het eens geraakt over de coronabarometer. Die moet de coronamaatregelen voor de evenementen met publiek, de vrijetijdsactiviteiten en de horeca voorspelbaarder maken, al blijft het beleid voorwerp van politieke appreciatie. Op vrijdag 28 januari treedt de barometer in voege in code rood.

Het woord "knaldrang" is in Vlaanderen verkozen tot woord van het jaar 2021. Het kreeg 37,2 procent van de bijna 7.000 stemmen achter zich in de verkiezing die door Van Dale georganiseerd werd in samenwerking met de VRT.

Het Overlegcomité heeft de coronasituatie in ons land geëvalueerd en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk.

Anderen helpen. Het is niet aangeboren. Dat we toch de stap zetten, is omdat we het van thuis meekregen, een gebeurtenis ons leven heeft veranderd... Of omdat we met pensioen gaan.