Volgens de nieuwe gegevens van de FOD Economie is 35 % van de zelfstandigen in België een vrouw. Een score die hoger ligt dan in onze buurlanden. Daarnaast wordt de kloof met mannen jaar na jaar kleiner.

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, een dag die over het algemeen in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit voor vrouwen overal ter wereld, wil Belgisch modehuis Mayerline Brussels specifiek het gesprek aangaan over vrouwen en leeftijdsdiscriminatie en 50+ vrouwen in de kijker zetten.

Hoe kijken 60-plussers die niet hulpbehoevend zijn aan tegen ouder worden? Bereiden ze hun toekomst voor? Waar willen ze later wonen? Een onderzoek door Indiville op vraag van de Koning Boudewijnstichting stelt vast dat een sociaal netwerk en minder gezondheidsrisico's een belangrijke rol spelen bij hun visie op de toekomst. Gelijkaardige barometers waren er in 2017 en 2020.

Op 30 maart worden, voor de tweede keer nog maar, de Boonprijzen uitgereikt. Een voor volwassen boeken en een voor kinder- en jeugdliteratuur. Auteur, dichter, illustrator en performer Joke van Leeuwen zit als juryvoorzitter voor de Boon voor fictie en non-fictie deze keer 'aan de andere kant'.

Na 33 jaar aan het hoofd van de gelijknamige schoenwinkelketen, kiest de beste werkgever van het land niet voor een klassiek pensioen, maar smijt hij zich voluit voor een nieuw sociaal engagement als voorzitter van de Centra Algemeen Welzijnswerk.

Overal waar je kijkt zie je mensen met hun smartphone in de weer. Schermpjes lijken altijd en overal op te duiken. Maar kan je er ook echt verslaafd aan geraken?

Als er één titel is die tijdens de feestdagen op repeat gaat, dan is het wel het beroemde nummer All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey. Maar wat staat er nog meer op de kerstplaylist van de Belgen? Streamingplatform Spotify onthult de favoriete kerstdeuntjes van onze landgenoten.

Wie bij de autokeuring een rode kaart ontvangt voor een defecte roetfilter, krijgt tijdelijk een jaar de tijd om de roetfilter in orde te brengen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) beslist, zo schrijft Het Belang van Limburg.

De Vlaamse overheid ondersteunt vanaf volgend jaar woonzorgcentra in Vlaanderen bij de organisatie van bewonersbevragingen. De bewoners zullen daarbij hun mening kunnen geven over hoe ze de kwaliteit van leven, wonen en zorg ervaren. Dat kondigt Vlaams minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin, Hilde Crevits, aan. Op die manier wil de Vlaamse overheid de bewonersparticipatie verhogen.

Gisteren nog een gezin, vandaag met z'n tweetjes aan de ontbijttafel. De kinderen hebben het ouderlijke huis verlaten. Dat is even wennen. Maar evengoed is het een boeiende periode die je relatie een boost geeft.

Axelle Red trok met Handicap International, de ngo waarvan ze sinds 2017 ambassadrice is, naar Colombia. Ze ontmoette er ontmijners en Venezolaanse vluchtelingen. En die verhalen hakken erin, maar maken haar ook weer rijker.

Eenmaal je kroost het huis uit, kan je de vrije kamers inpalmen als extra leefruimte of verhuizen naar een kleinere woning. Al moet je je kinderen eerst nog wel zo ver krijgen dat ze hun spullen weghalen!

We hebben gelukkige mensen nodig, vindt sopraan Astrid Stockman. Muziek kan daarbij helpen. En al zeker een vrolijke musical, die zich afspeelt in de wondere wereld van Willy Wonka's chocoladefabriek, waarin ze Mrs Teavee zal vertolken.

Bpost en Recupel testen de komende maanden in zes Belgische steden en gemeenten een nieuwe service waarbij de postbode je afgedankte (kleine) elektrotoestellen meeneemt. Zo hebben beide bedrijven aangekondigd.

Wim Distelmans is Vlaanderens bekendste pionier van gewetensvolle palliatieve zorg, patiëntenrechten en euthanasie. Drie mijlpalen die 20 jaar geleden in wetten werden gegoten. Toch is de strijd voor een waardig levenseinde nog lang niet voltooid.

Nogal wat mensen hebben lak aan minimalisme en stouwen hun woning vol met spullen. Waar komt die behoefte vandaan? En vanaf wanneer is er sprake van probleemgedrag?

Veganistisch eten, niet vliegen, betogen... De klimaatacties van sommige jongeren laten ouders én grootouders perplex achter. Toch zorgt die ogenschijnlijke generatieclash voor veel raakpunten. En kansen om samen in actie te komen.

Televisiepresentatrice, auteur, actrice, yogadocent, influencer en stijlicoon. Veelzijdiger dan Bieke Ilegems vind je ze zelden, al ging daar voor haar een lange weg aan vooraf. In een nieuw boek rekent ze af met haar angsten en perfectionisme.