Wie bij de autokeuring een rode kaart ontvangt voor een defecte roetfilter, krijgt tijdelijk een jaar de tijd om de roetfilter in orde te brengen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) beslist, zo schrijft Het Belang van Limburg.

De Vlaamse overheid ondersteunt vanaf volgend jaar woonzorgcentra in Vlaanderen bij de organisatie van bewonersbevragingen. De bewoners zullen daarbij hun mening kunnen geven over hoe ze de kwaliteit van leven, wonen en zorg ervaren. Dat kondigt Vlaams minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin, Hilde Crevits, aan. Op die manier wil de Vlaamse overheid de bewonersparticipatie verhogen.

Gisteren nog een gezin, vandaag met z'n tweetjes aan de ontbijttafel. De kinderen hebben het ouderlijke huis verlaten. Dat is even wennen. Maar evengoed is het een boeiende periode die je relatie een boost geeft.

Axelle Red trok met Handicap International, de ngo waarvan ze sinds 2017 ambassadrice is, naar Colombia. Ze ontmoette er ontmijners en Venezolaanse vluchtelingen. En die verhalen hakken erin, maar maken haar ook weer rijker.

Eenmaal je kroost het huis uit, kan je de vrije kamers inpalmen als extra leefruimte of verhuizen naar een kleinere woning. Al moet je je kinderen eerst nog wel zo ver krijgen dat ze hun spullen weghalen!

We hebben gelukkige mensen nodig, vindt sopraan Astrid Stockman. Muziek kan daarbij helpen. En al zeker een vrolijke musical, die zich afspeelt in de wondere wereld van Willy Wonka's chocoladefabriek, waarin ze Mrs Teavee zal vertolken.

Bpost en Recupel testen de komende maanden in zes Belgische steden en gemeenten een nieuwe service waarbij de postbode je afgedankte (kleine) elektrotoestellen meeneemt. Zo hebben beide bedrijven aangekondigd.

Wim Distelmans is Vlaanderens bekendste pionier van gewetensvolle palliatieve zorg, patiëntenrechten en euthanasie. Drie mijlpalen die 20 jaar geleden in wetten werden gegoten. Toch is de strijd voor een waardig levenseinde nog lang niet voltooid.

Nogal wat mensen hebben lak aan minimalisme en stouwen hun woning vol met spullen. Waar komt die behoefte vandaan? En vanaf wanneer is er sprake van probleemgedrag?

Veganistisch eten, niet vliegen, betogen... De klimaatacties van sommige jongeren laten ouders én grootouders perplex achter. Toch zorgt die ogenschijnlijke generatieclash voor veel raakpunten. En kansen om samen in actie te komen.

Televisiepresentatrice, auteur, actrice, yogadocent, influencer en stijlicoon. Veelzijdiger dan Bieke Ilegems vind je ze zelden, al ging daar voor haar een lange weg aan vooraf. In een nieuw boek rekent ze af met haar angsten en perfectionisme.

Schermverslaving. Ook voor veel volwassenen is de smartphone of tablet wat een knuffelbeer voor een baby is: onmisbaar. Wil je weer een gezonde relatie met je mobieltje & co? Dan volgt hier een digitale detox.

Kleur heeft een directe invloed op je humeur en je welzijn. Niet verwonderlijk dat veel mensen net nu meer kleur willen introduceren in hun leven. Het is een positieve reactie op negatief nieuws.

Met vijf dagen vertraging ontmoeten we Frank Deboosere op de VRT. Boosdoener: storm Eunice die op dat moment over het land raasde en alle aandacht opeiste. Meer met de deur in huis vallen bij een weerman kan niet. Weer en klimaat, we zitten meteen in het oog van de storm.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) voert in mei een nieuwe campagne die bestuurders aanspoort zich te focussen op de weg en niet op hun gsm. Uit onderzoek van de VSV blijkt immers dat meer dan 8 op de 10 automobilisten achter het stuur wel eens met de smartphone bezig is.

Niemand kan de toekomst voorspellen. Al zijn sommigen ervan overtuigd dat technologie het antwoord is op alle uitdagingen die op ons afkomen. Klaar voor een flinke dosis sciencefiction, die helemaal niet zo fictief blijkt?

In 'De jaren 80 voor tieners' scrollt Steven Van Herreweghe samen met enkele tieners door het rijke tv-archief van de eighties. En dat blijkt een reis door een tegelijk duister en kleurrijk decennium.