Gould zal het vuur dragen op 25 juli, twee dagen voor het begin van de Spelen. "De fakkel ziet er geweldig uit en ligt redelijk goed in de hand. Zolang ik op een vlak parcours wandel zal ik niet veel problemen ondervinden, hoewel het gewicht van de fakkel weleens een obstakel zou kunnen vormen", aldus de kranige dame, die op 23 mei een eeuw oud wordt.

Het organisatiecomité van de Spelen (LOCOG) maakte maandag 7.300 van de 8.000 fakkeldragers bekend, samen met een gedetailleerd parcours van de 13.000km lange fakkeltocht langs de Britse eilanden. Behalve Gould werd ook een Britse veteraan uit Afghanistan aangeduid. De 23-jarige Jack Otter verloor bij een explosie in het Aziatische land een arm en beide benen.

De resterende fakkeldragers zullen atleten en beroemdheden zijn. Hun namen, alsook de route die ze de laatste twee dagen zullen lopen, worden later bekendgemaakt.

"Vandaag brengen we de olympische fakkeltocht tot leven. De vlam staat symbool voor de olympische geest en zijn reis door het Verenigd Koninkrijk zal de opwinding van de Spelen overbrengen naar onze straten", aldus het hoofd van het LOCOG, Sebastian Coe.

Nadat de fakkel op 10 mei wordt aangestoken in het Griekse Olympia, zal het vuur op 19 mei Cornwall aandoen als eerste Britse stad. Na passages langs onder meer Stonehenge en Dublin eindigt de tocht op 27 juli in het olympisch stadion.

Gould zal het vuur dragen op 25 juli, twee dagen voor het begin van de Spelen. "De fakkel ziet er geweldig uit en ligt redelijk goed in de hand. Zolang ik op een vlak parcours wandel zal ik niet veel problemen ondervinden, hoewel het gewicht van de fakkel weleens een obstakel zou kunnen vormen", aldus de kranige dame, die op 23 mei een eeuw oud wordt.Het organisatiecomité van de Spelen (LOCOG) maakte maandag 7.300 van de 8.000 fakkeldragers bekend, samen met een gedetailleerd parcours van de 13.000km lange fakkeltocht langs de Britse eilanden. Behalve Gould werd ook een Britse veteraan uit Afghanistan aangeduid. De 23-jarige Jack Otter verloor bij een explosie in het Aziatische land een arm en beide benen.De resterende fakkeldragers zullen atleten en beroemdheden zijn. Hun namen, alsook de route die ze de laatste twee dagen zullen lopen, worden later bekendgemaakt."Vandaag brengen we de olympische fakkeltocht tot leven. De vlam staat symbool voor de olympische geest en zijn reis door het Verenigd Koninkrijk zal de opwinding van de Spelen overbrengen naar onze straten", aldus het hoofd van het LOCOG, Sebastian Coe. Nadat de fakkel op 10 mei wordt aangestoken in het Griekse Olympia, zal het vuur op 19 mei Cornwall aandoen als eerste Britse stad. Na passages langs onder meer Stonehenge en Dublin eindigt de tocht op 27 juli in het olympisch stadion.