U wilt best vrijwilligerswerk doen, maar hoe vindt u adressen waar dat mogelijk is? In welke activiteit zou u zich goed voelen en in welke niet? Krijgt u een kostenvergoeding? En heeft uw vrijwilligerswerk geen invloed op uw pensioen, uw salaris of uw uitkering?

De stad Gent heeft een "vrijwilligersloket voor senioren" geopend om op dat soort van vragen te antwoorden. De dienst luistert naar de verwachtingen van de kandidaat-vrijwilliger en gaat samen op zoek naar geschikt vrijwilligerswerk en stelt een aanbod op maat voor. Zo kan u als vrijwilliger aan de slag bij de diensten van de stad en van het OCMW, maar ook bijprivé-organisaties in de Arteveldestad.

Praktisch

  • De dienst helpt Gentenaars vanaf 55 jaar.
  • Adres: Vrijwilligersloket voor Senioren, AC Zuid, Blok B, Lokaal T10, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent.
  • Kandidaat-vrijwilligers kunnen zich op deze dienst aanmelden op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 13 uur. Of een afspraak maken met een mailtje aan senioren@gent.be
  • De dienst is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 13 en van 14 tot 16 uur: tel. 09 266 51 50
  • Meer info op www.gent.be/vrijwilligersloket
U wilt best vrijwilligerswerk doen, maar hoe vindt u adressen waar dat mogelijk is? In welke activiteit zou u zich goed voelen en in welke niet? Krijgt u een kostenvergoeding? En heeft uw vrijwilligerswerk geen invloed op uw pensioen, uw salaris of uw uitkering?De stad Gent heeft een "vrijwilligersloket voor senioren" geopend om op dat soort van vragen te antwoorden. De dienst luistert naar de verwachtingen van de kandidaat-vrijwilliger en gaat samen op zoek naar geschikt vrijwilligerswerk en stelt een aanbod op maat voor. Zo kan u als vrijwilliger aan de slag bij de diensten van de stad en van het OCMW, maar ook bijprivé-organisaties in de Arteveldestad.