Volgens het huidige beheerscontract zijn alle verhogingen van het tarief gelinkt aan de gezondheidsindex, de werkingskosten en de stiptheid. Dit jaar zijn de voorwaarden voor een prijsverhoging niet ingevuld. In augustus nog lag het stiptheidscijfer van de NMBS op 93 pct, maar dit cijfer zakte tot 86,1 pct tijdens de avondspits.

Daarom is beslist om geen enkele wijziging door te voeren. De NMBS onderhandelt momenteel over een nieuw beheerscontract. In dat kader heeft de vervoersmaatschappij al gevraagd om meer manoeuvreerruimte te krijgen in de bepaling van de prijs. Spoorbaas Jo Cornu sluit evenwel niet uit dat er een ander tarief komt aangepast aan de piek- en daluren.

Volgens het huidige beheerscontract zijn alle verhogingen van het tarief gelinkt aan de gezondheidsindex, de werkingskosten en de stiptheid. Dit jaar zijn de voorwaarden voor een prijsverhoging niet ingevuld. In augustus nog lag het stiptheidscijfer van de NMBS op 93 pct, maar dit cijfer zakte tot 86,1 pct tijdens de avondspits. Daarom is beslist om geen enkele wijziging door te voeren. De NMBS onderhandelt momenteel over een nieuw beheerscontract. In dat kader heeft de vervoersmaatschappij al gevraagd om meer manoeuvreerruimte te krijgen in de bepaling van de prijs. Spoorbaas Jo Cornu sluit evenwel niet uit dat er een ander tarief komt aangepast aan de piek- en daluren.