De vakbonden hekelen dat slechts een aantal Europese landen wetgeving ingevoerd heeft die werknemers moet beschermen tijdens hittegolven. Die wetgeving is overigens erg verschillend van land tot land. Zo mogen in ons land werknemers met fysiek zeer zwaar werk niet werken wanneer de temperatuur boven de 22 graden Celsius stijgt. In Hongarije ligt die grens 5 graden hoger, terwijl Slovenië een plafond hanteert van 28 graden Celsius voor alle soorten arbeid.

De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat de optimale temperatuur op een werkplek tussen 16 en 24 graden Celsius ligt.

De vakbonden hekelen dat slechts een aantal Europese landen wetgeving ingevoerd heeft die werknemers moet beschermen tijdens hittegolven. Die wetgeving is overigens erg verschillend van land tot land. Zo mogen in ons land werknemers met fysiek zeer zwaar werk niet werken wanneer de temperatuur boven de 22 graden Celsius stijgt. In Hongarije ligt die grens 5 graden hoger, terwijl Slovenië een plafond hanteert van 28 graden Celsius voor alle soorten arbeid.De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat de optimale temperatuur op een werkplek tussen 16 en 24 graden Celsius ligt.