Dat heeft Jorge Cauz, de topman van uitgever Encyclopaedia Britannica Inc, aangekondigd in The New York Times. Volgens de Amerikaanse krant is de Encyclopaedia met 244 jaar de oudste in het Engelse taalgebied.

"Sommigen zullen triest en nostalgisch zijn, maar we hebben nu een beter instrument", aldus Cauz. "De website wordt continue geüpdatet. Dat is vollediger en er is multimedia."

Editie 2010 zal dus de geschiedenisboeken ingaan als de laatste gedrukte versie van de Britannica. Het gevaar is goed voor 32 volumes, wat een gewicht oplevert van 58,5 kilogram. Het naslagwerk kost 1.395 dollar en verzamelt bijdragen van zo'n 4.000 experten.

Dat heeft Jorge Cauz, de topman van uitgever Encyclopaedia Britannica Inc, aangekondigd in The New York Times. Volgens de Amerikaanse krant is de Encyclopaedia met 244 jaar de oudste in het Engelse taalgebied."Sommigen zullen triest en nostalgisch zijn, maar we hebben nu een beter instrument", aldus Cauz. "De website wordt continue geüpdatet. Dat is vollediger en er is multimedia."Editie 2010 zal dus de geschiedenisboeken ingaan als de laatste gedrukte versie van de Britannica. Het gevaar is goed voor 32 volumes, wat een gewicht oplevert van 58,5 kilogram. Het naslagwerk kost 1.395 dollar en verzamelt bijdragen van zo'n 4.000 experten.