Enkele jaren geleden was nog 20 pct van de voertuigen niet in orde, nu dus 10 pct. De daling is mogelijk te danken aan de waarschuwingssystemen in nieuwe auto's die de bestuurder erop wijzen wanneer een van de lichten niet werkt.

Dat er niettemin nog heel wat problemen zijn, heeft volgens Touring te maken met het feit dat het voertuigenpark veroudert en mensen langer met dezelfde auto blijven rijden. De gemiddelde leeftijd van een voertuig bedroeg vorig jaar 9 jaar en 2 maanden. In 2012 was dat nog 8 jaar en 1 maand. Bovendien werden er vorig jaar niet minder dan 657.341 tweedhandsvoertuigen ingeschreven, of 100.000 meer dan nieuwe.

Jaarlijks worden zowat 400.000 voertuigen afgekeurd omwille van een gebrek aan de dimlichten. "Een gebrek aan de dimlichten voert al jaren de top vijf aan van de mankementen, ondanks de boetes die men daardoor riskeert", aldus Touring.

Enkele jaren geleden was nog 20 pct van de voertuigen niet in orde, nu dus 10 pct. De daling is mogelijk te danken aan de waarschuwingssystemen in nieuwe auto's die de bestuurder erop wijzen wanneer een van de lichten niet werkt. Dat er niettemin nog heel wat problemen zijn, heeft volgens Touring te maken met het feit dat het voertuigenpark veroudert en mensen langer met dezelfde auto blijven rijden. De gemiddelde leeftijd van een voertuig bedroeg vorig jaar 9 jaar en 2 maanden. In 2012 was dat nog 8 jaar en 1 maand. Bovendien werden er vorig jaar niet minder dan 657.341 tweedhandsvoertuigen ingeschreven, of 100.000 meer dan nieuwe.Jaarlijks worden zowat 400.000 voertuigen afgekeurd omwille van een gebrek aan de dimlichten. "Een gebrek aan de dimlichten voert al jaren de top vijf aan van de mankementen, ondanks de boetes die men daardoor riskeert", aldus Touring.