De Nationale Veiligheidsraad besliste maandag - ondanks het aanhoudende terreurniveau 4 - om de scholen woensdag toch opnieuw te laten openen.

Concreet roepen de Brusselse politiezones extra hulp in van de federale politie en lokale zones buiten het hoofdstedelijk gewest. Uit welke provincies en gemeenten de extra manschappen zullen afzakken, is een puzzel die nog volop gelegd wordt. Hoe dan ook zullen zij, net als de agenten uit de federale reserve, steeds onder de verantwoordelijkheid van de betrokken Brusselse zones vallen.

De scholen werden nooit als een potentieel doelwit beschouwd door OCAD, onderstreepte Brussels minister-president Rudi Vervoort maandagavond nog. De sluiting gebeurde echter uit voorzorg, om de veiligheid voldoende te kunnen garanderen op het ogenblik dat de leerlingen samen aankomen en vertrekken.

De Nationale Veiligheidsraad besliste maandag - ondanks het aanhoudende terreurniveau 4 - om de scholen woensdag toch opnieuw te laten openen. Concreet roepen de Brusselse politiezones extra hulp in van de federale politie en lokale zones buiten het hoofdstedelijk gewest. Uit welke provincies en gemeenten de extra manschappen zullen afzakken, is een puzzel die nog volop gelegd wordt. Hoe dan ook zullen zij, net als de agenten uit de federale reserve, steeds onder de verantwoordelijkheid van de betrokken Brusselse zones vallen. De scholen werden nooit als een potentieel doelwit beschouwd door OCAD, onderstreepte Brussels minister-president Rudi Vervoort maandagavond nog. De sluiting gebeurde echter uit voorzorg, om de veiligheid voldoende te kunnen garanderen op het ogenblik dat de leerlingen samen aankomen en vertrekken.