Verstraete trok zondag al op Twitter aan de alarmbel en signaleerde het probleem onder meer bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en bij het Crisiscentrum. Zo is het speciale nummer 1771 niet toegankelijk voor doven en is er ook op televisie geen of weinig vertaling van het nieuws naar Vlaamse Gebarentaal (VGT). "Wij hebben recht op informatie. Gelieve dit op te lossen. De doelgroep doven wordt over het hoofd gezien", aldus Verstraete.

De oproep van Fevlado kreeg maandagochtend de steun van N-VA-politica Helga Stevens, zelf ook doof. Het Crisiscentrum antwoordde al dat het nummer 1771 inderdaad niet toegankelijk is voor dove personen, maar dat men wel beschikbaar was via Facebook en Twitter. Waarop Stevens via Twitter antwoordde: "Ja maar, veel dove mensen hebben moeite met geschreven taal! Ze hebben nood aan info & communicatie in gebarentaal". "Vergeet ook niet dat dove mensen ook al geen radio kunnen beluisteren - ze missen dus al zeer veel info!", aldus Stevens.

Volgens Verstraete is er intussen een contact geweest tussen Binnenlandse Zaken en Fevlado en is de kwestie aangekaart. Er wordt gezocht naar een oplossing door bijvoorbeeld het inschakelen van een afstandstolken dienst.

Verstraete trok zondag al op Twitter aan de alarmbel en signaleerde het probleem onder meer bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en bij het Crisiscentrum. Zo is het speciale nummer 1771 niet toegankelijk voor doven en is er ook op televisie geen of weinig vertaling van het nieuws naar Vlaamse Gebarentaal (VGT). "Wij hebben recht op informatie. Gelieve dit op te lossen. De doelgroep doven wordt over het hoofd gezien", aldus Verstraete. De oproep van Fevlado kreeg maandagochtend de steun van N-VA-politica Helga Stevens, zelf ook doof. Het Crisiscentrum antwoordde al dat het nummer 1771 inderdaad niet toegankelijk is voor dove personen, maar dat men wel beschikbaar was via Facebook en Twitter. Waarop Stevens via Twitter antwoordde: "Ja maar, veel dove mensen hebben moeite met geschreven taal! Ze hebben nood aan info & communicatie in gebarentaal". "Vergeet ook niet dat dove mensen ook al geen radio kunnen beluisteren - ze missen dus al zeer veel info!", aldus Stevens. Volgens Verstraete is er intussen een contact geweest tussen Binnenlandse Zaken en Fevlado en is de kwestie aangekaart. Er wordt gezocht naar een oplossing door bijvoorbeeld het inschakelen van een afstandstolken dienst.