Velen geloven dat hun huisdier geen tijdsbesef heeft. Maar is dat wel zo? Of is het eerder een hardnekkig vooroordeel? En wat met het overschakelen naar het zomeruur: heeft dit invloed op het gedrag van je huisdier?

Ethyleenglycol is een soort alcohol dat vaak verwerkt wordt in antivries in ruitenvloeistof en in autoradiatoren. Het is erg giftig voor zowel mens als dier. Alleen komen dieren er soms onbewust mee in contact door onachtzaamheid van mensen.

Wist je dat 70% van de honden ouder dan 8 jaar aan artrose lijdt? Slechts bij amper 23% wordt evenwel de diagnose gesteld en volgt er ook een behandeling.

Heb je een kat rondlopen en wil je de feesten gezellig maken met een fraai versierde kerstboom, dan neem je toch best wat voorzorgsmaatregelen.

Kippen verdragen makkelijk temperaturen onder het vriespunt. Vanaf de herfst bereiden ze zich voor op de winter door te ruien en zich in een nieuw verenkleed te tooien. Daarmee weten ze hun lichaamstemperatuur te regelen.

Om je hond te voeren, zijn er verschillende mogelijkheden. Naast de in de handel beschikbare korrels, patés en kant-en-klaarmaaltijden, kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan. Maar let op, je mag daarbij niet om het even wat doen!

De ene kat komt meteen op je schoot spinnen, de andere schiet wild weg als je maar in de buurt komt. Hoe slaag je erin ook die laatste voor je te winnen?

De sector van de dierenvoeding, en a fortiori die van het hondenvoer, boomt als nooit tevoren. Is het stilaan niet van het goede te veel?

Voor het tweede jaar op rij is er in België een kraanvogel geboren. Vorig jaar zorgde een koppel kraanvogels voor het eerst voor twee kleintjes in de Vallei van de Zwarte Beek (Beringen). Hetzelfde koppel keerde nu terug en bracht met succes nog één jong groot. Dat meldt Natuurpunt.

Uitgestrekte stranden, het geluid van de golven, een aangenaam briesje... Veel hondenvrienden nemen hun trouwe metgezel graag mee naar het strand, om te dollen aan het water of in de zee, als het weer het toelaat. Toch neem je best wat voorzorgsmaatregelen, want al dat zand, zout water en zonlicht zijn niet altijd goed voor je hond.

Je kan je hond op twee manieren opvoeden: positief, door hem te belonen, of negatief, door hem te straffen. Deze tweede aanpak is voor het baasje misschien de gemakkelijkst manier of gewoon een reflex, maar de negatieve gevolgen voor je hond laten zich voelen.

De komende acht weken kunnen vogelliefhebbers en geïnteresseerden drie families slechtvalken die in Brussel zijn neergestreken, volgen via livestream. Het is al de achttiende keer dat het publiek valken in Brussel kan observeren, meldt het Museum voor Natuurwetenschappen.

Net als mensen kunnen katten aan suikerziekte lijden. Factoren zoals zwaarlijvigheid, een sedentair leven en ook erfelijkheid, werken deze aandoening in de hand. Maar hoe weet je dat je kat diabetes heeft?

Vorig jaar werden in Vlaanderen 113.000 honden geregistreerd in de hondendatabank DogID. Dat is een stijging van 4,5 procent ten opzichte van 2020 en het hoogste cijfer sinds de opstart van de databank in 1998. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

Veel baasjes beweren dat hun hond goed weet wanneer hij iets verkeerd heeft gedaan, omdat ze berouw in zijn blik opmerken. Maar voelt je hond zich echt schuldig? Het antwoord is nee!