Om je hond te voeren, zijn er verschillende mogelijkheden. Naast de in de handel beschikbare korrels, patés en kant-en-klaarmaaltijden, kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan. Maar let op, je mag daarbij niet om het even wat doen!

De ene kat komt meteen op je schoot spinnen, de andere schiet wild weg als je maar in de buurt komt. Hoe slaag je erin ook die laatste voor je te winnen?

De sector van de dierenvoeding, en a fortiori die van het hondenvoer, boomt als nooit tevoren. Is het stilaan niet van het goede te veel?

Voor het tweede jaar op rij is er in België een kraanvogel geboren. Vorig jaar zorgde een koppel kraanvogels voor het eerst voor twee kleintjes in de Vallei van de Zwarte Beek (Beringen). Hetzelfde koppel keerde nu terug en bracht met succes nog één jong groot. Dat meldt Natuurpunt.

Uitgestrekte stranden, het geluid van de golven, een aangenaam briesje... Veel hondenvrienden nemen hun trouwe metgezel graag mee naar het strand, om te dollen aan het water of in de zee, als het weer het toelaat. Toch neem je best wat voorzorgsmaatregelen, want al dat zand, zout water en zonlicht zijn niet altijd goed voor je hond.

Je kan je hond op twee manieren opvoeden: positief, door hem te belonen, of negatief, door hem te straffen. Deze tweede aanpak is voor het baasje misschien de gemakkelijkst manier of gewoon een reflex, maar de negatieve gevolgen voor je hond laten zich voelen.

De komende acht weken kunnen vogelliefhebbers en geïnteresseerden drie families slechtvalken die in Brussel zijn neergestreken, volgen via livestream. Het is al de achttiende keer dat het publiek valken in Brussel kan observeren, meldt het Museum voor Natuurwetenschappen.

Net als mensen kunnen katten aan suikerziekte lijden. Factoren zoals zwaarlijvigheid, een sedentair leven en ook erfelijkheid, werken deze aandoening in de hand. Maar hoe weet je dat je kat diabetes heeft?

Vorig jaar werden in Vlaanderen 113.000 honden geregistreerd in de hondendatabank DogID. Dat is een stijging van 4,5 procent ten opzichte van 2020 en het hoogste cijfer sinds de opstart van de databank in 1998. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

Veel baasjes beweren dat hun hond goed weet wanneer hij iets verkeerd heeft gedaan, omdat ze berouw in zijn blik opmerken. Maar voelt je hond zich echt schuldig? Het antwoord is nee!

Geen weer om een hond door te jagen, maar probeer je kat maar eens de deur uit te krijgen wanneer het regent, waait of sneeuwt. Ze nestelt zich veel liever op een warm plekje. De winter stelt de gezondheid van je kat dan ook om verschillende redenen op de proef.

Vrieskou, lange nachten en voedselschaarste: de vogels krijgen het 's winters behoorlijk voor hun kiezen. Hoe kun je de vogels in je tuin een handje helpen?

Er is nieuw videobewijs opgedoken van de aanwezigheid van de lynx in de Semoisvallei in ons land. Vorig jaar was er fotobewijs, maar dit keer staat "het spook van het bos," zoals de lynx ook genoemd wordt, op video. Dat maakte Jan Loos van natuurvereniging Landschap vzw maandag bekend.

Stroomhalsbanden met een afstandsbediening en stroomhalsbanden die honden afstraffen voor blaffen zullen vanaf 1 januari 2027 verboden zijn in Vlaanderen.