'Prioriteit nr 1 is om de gezondheid van ons personeel en onze klanten te beschermen. Naast de algemene maatregelen die al genomen zijn in de afgelopen dagen, worden volgende expliciete maatregelen vanaf morgen dinsdag 17 maart om 08.00 u ingevoerd. Delhaize rekent op het begrip en gezond verstand van onze klanten in het navolgen van deze maatregelen', zo schrijft Delhaize in haar bericht.

  • 65-plussers als kwetsbare groep krijgen expliciete voorrang en toegang tot de Delhaize-winkels van 8 tot 9 u 's morgens. We rekenen op de solidariteit en begrip van onze andere klanten en vragen hen met aandrang om buiten dit tijdsvenster hun boodschappen te komen doen
  • Invoering van een maximum aantal klanten op hetzelfde moment. Omwille van de verschillende winkelformaten (supermarkt, AD, Proxy, Shop&Go en Fresh Atelier) hanteert Delhaize hier de regel van 1 klant per 15m² met een absoluut max. van 150 mensen voor onze grootste supermarkten

Om dit in goede banen te leiden worden vanaf vandaag ook veiligheidsmensen ingezet aan de ingang van de winkels Tegelijkertijd herhaalt Delhaize de aanbeveling om individueel te komen om boodschappen te doen en niet met het ganse gezin.

Voor de zelfstandige winkels binnen de keten gelden deze maatregelen als aanbeveling.

'Prioriteit nr 1 is om de gezondheid van ons personeel en onze klanten te beschermen. Naast de algemene maatregelen die al genomen zijn in de afgelopen dagen, worden volgende expliciete maatregelen vanaf morgen dinsdag 17 maart om 08.00 u ingevoerd. Delhaize rekent op het begrip en gezond verstand van onze klanten in het navolgen van deze maatregelen', zo schrijft Delhaize in haar bericht.Om dit in goede banen te leiden worden vanaf vandaag ook veiligheidsmensen ingezet aan de ingang van de winkels Tegelijkertijd herhaalt Delhaize de aanbeveling om individueel te komen om boodschappen te doen en niet met het ganse gezin.Voor de zelfstandige winkels binnen de keten gelden deze maatregelen als aanbeveling.