De jongste jaren lijkt het of elektrotoestellen steeds sneller de geest geven en zelden nog jarenlang trouwe dienst verlenen. Recupel verzamelde enkele handige tips waarmee je zelf je apparaten langer kan laten leven.

We hebben geen kristallen bol nodig om te weten dat het alweer een warme zomer wordt. Dit jaar. En de volgende. Temperaturen in de buurt van 40° zijn lastig. Maar je kan je ertegen wapenen.

De vragen rond leefmilieu en voedsel zijn steeds nauwer met elkaar verweven, ook voor consumenten. Vlees ontsnapt niet langer aan dit debat.

Tonnen voedsel weggooien is moreel én ecologisch onhoudbaar. We kieperen het weg omdat we bang zijn om ziek te worden van bedorven eten, maar ook uit onwetendheid. Van hoe supermarkten dit aanpakken tot wat je zelf kan ondernemen. De oplossingen zijn vaak verrassend.

Pellets gelden als duurzamer en vooral goedkoper dan gas en stookolie, maar is dat vandaag nog wel zo? En hoe zit het met de energiecheque van 250 euro?

Niet iedereen heeft het geluk of de middelen om in een passiefhuis te wonen. Vele huizen zijn slecht geïsoleerd, maar met eenvoudige en goedkope tips kan je zelf verbeteringen aanbrengen.

Te veel wasmiddel gebruiken zorgt niet voor een beter wasresultaat, wel voor meer vervuiling en hogere kosten. Maar de juiste dosis bepalen is allesbehalve eenvoudig.

Nu het leven fors duurder is geworden, wil BelOrta gezinnen inspireren om budgetvriendelijk aan de slag te gaan met verse, lokaal geteelde seizoensgroenten en -fruit. De groente- en fruitcoöperatie klopte aan bij groentechef Mathias Smet van Frank & Francine in Brussel voor een verfijnd viergangenmenu van minder dan 10 euro per persoon. Neem gerust de proef op de som...

Je vlieg- of autoreis inruilen voor een vakantie met de trein? Niet zo eenvoudig, maar deze zomer is een goed moment om je gedrag aan te passen.

Op vakantie gaan is een pak duurder geworden. Waarom zijn de prijzen zo gestegen? Verhaalt de reissector de coronajaren op de reizigers? En waarom wint onze reisdrang het van onze angst voor de eindfactuur?

Veertien Vlaamse woonzorgcentra staan onder verhoogd toezicht omdat er ernstige vragen bestaan over de kwaliteit van de zorg. Dat blijkt nu de Zorginspectie de verslagen van de inspecties in de woonzorgcentra publiceert.