Stromae heeft een eigen stijl. Stromae heeft stijl. Hij ademt mode. Je zou dus denken dat hij ook op 60 - of nog ouder - zijn kledingkeuze niet aan het toeval zal overlaten. Waarom moet het later anders? Kleding laat sommige mensen onverschillig, anderen zijn gevoelig voor wat hun outfit vertelt en uit-straalt. Dat heeft niets met leeftijd te maken.

Waarom zou baskets dragen van slechte smaak getuigen zodra je 60 wordt? De manier waar-op we ons kleden is vandaag niet meer gelinkt aan het aantal kaarsjes op de verjaardagstaart - notoir foute keuzes als naveltruitjes en laaghangende broeken die je slip laten zien niet te na gesproken - maar aan onze manier van leven en uiteraard ons figuur. Voorbij de tijd dat kleding vanaf een bepaalde leeftijd neutraal en zo min mogelijk sug-gestief moest zijn, en aangaf dat je verzaakte aan de verleiding en de samenleving.

Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat baskets sexy zijn. Benen komen in baskets eerlijk gezegd nooit tot hun recht. Maar met leeftijd hebben baskets evenmin te maken. Ze zijn zo universeel - banaal eigenlijk - dat ze al lang geen manier meer zijn om de jeugd na te apen. Baskets worden gedragen door mannen, vrouwen, groot en klein, pubers, hun ouders en grootouders, arm en rijk, ziek en gezond. Wat is democratischer dan baskets? Ze zijn de sportzaal ontgroeid en zijn deel gaan uitmaken van het leven van alledag, hagelwit of bontgekleurd, spotgoedkoop of van een duur merk.

Baskets onder een gekleed pak? Het zijn de zestigers van nu die het hebben bedacht. En wedden dat een oogverblindende oma van bijna 60 aan de basis ligt van een nieuwe modetrend? Op het mondaine Bal de la Rose droeg niet minder dan Prinses Caroline van Monaco baskets onder haar avondjurk (weliswaar omwille van een ingreep aan haar knie). Als statement kan dat tellen! Want baskets staan ook voor comfort. Ze zorgen ervoor dat we ronddraven als een dartel veulen en van steen naar steen huppelen. Kunnen zestigers zonder complexen baskets dragen? Natuurlijk! Ze dragen ze al sinds hun jeugd; waarom zouden ze ze dan moeten afzweren, net nu merken de modellen van toen opnieuw uitbrengen?

Stromae heeft een eigen stijl. Stromae heeft stijl. Hij ademt mode. Je zou dus denken dat hij ook op 60 - of nog ouder - zijn kledingkeuze niet aan het toeval zal overlaten. Waarom moet het later anders? Kleding laat sommige mensen onverschillig, anderen zijn gevoelig voor wat hun outfit vertelt en uit-straalt. Dat heeft niets met leeftijd te maken.Waarom zou baskets dragen van slechte smaak getuigen zodra je 60 wordt? De manier waar-op we ons kleden is vandaag niet meer gelinkt aan het aantal kaarsjes op de verjaardagstaart - notoir foute keuzes als naveltruitjes en laaghangende broeken die je slip laten zien niet te na gesproken - maar aan onze manier van leven en uiteraard ons figuur. Voorbij de tijd dat kleding vanaf een bepaalde leeftijd neutraal en zo min mogelijk sug-gestief moest zijn, en aangaf dat je verzaakte aan de verleiding en de samenleving.Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat baskets sexy zijn. Benen komen in baskets eerlijk gezegd nooit tot hun recht. Maar met leeftijd hebben baskets evenmin te maken. Ze zijn zo universeel - banaal eigenlijk - dat ze al lang geen manier meer zijn om de jeugd na te apen. Baskets worden gedragen door mannen, vrouwen, groot en klein, pubers, hun ouders en grootouders, arm en rijk, ziek en gezond. Wat is democratischer dan baskets? Ze zijn de sportzaal ontgroeid en zijn deel gaan uitmaken van het leven van alledag, hagelwit of bontgekleurd, spotgoedkoop of van een duur merk.Baskets onder een gekleed pak? Het zijn de zestigers van nu die het hebben bedacht. En wedden dat een oogverblindende oma van bijna 60 aan de basis ligt van een nieuwe modetrend? Op het mondaine Bal de la Rose droeg niet minder dan Prinses Caroline van Monaco baskets onder haar avondjurk (weliswaar omwille van een ingreep aan haar knie). Als statement kan dat tellen! Want baskets staan ook voor comfort. Ze zorgen ervoor dat we ronddraven als een dartel veulen en van steen naar steen huppelen. Kunnen zestigers zonder complexen baskets dragen? Natuurlijk! Ze dragen ze al sinds hun jeugd; waarom zouden ze ze dan moeten afzweren, net nu merken de modellen van toen opnieuw uitbrengen?