Sinds 1 juli moeten 65-plussers betalen als ze in Wallonië een bus nemen van de TEC. Eerder dit jaar heeft de Brusselse vervoermaatschappij MIVB het gratis rijden voor 65-plussers afgeschaft. In Vlaanderen blijven 65-plussers echter gratis rijden met De Lijn (de Omnipas 65+).
Het wordt dus nogal ingewikkeld wanneer u als Vlaamse 65-plusser de bus of de tram wilt nemen in Brussel of in Wallonië. In vele gevallen zult u het voordeligst af zijn met een gewone rittenkaart dan met één van de nieuwe abonnementsformules voor 65-plussers.
De Vlaamse Ouderenraad heeft dit handige overzicht van de abonnementsformules in de drie gewesten opgesteld. Ook het seniorenbiljet van de NMBS is erin opgenomen.
Voor meer info: www.vlaamse-ouderenraad.be. Adres: Koloniënstraat 18-24 bus 7, 1000 Brussel, tel. 02 209 34 51.

overzicht-abonnementen-openbaar-vervoer-65plus.pdf

Sinds 1 juli moeten 65-plussers betalen als ze in Wallonië een bus nemen van de TEC. Eerder dit jaar heeft de Brusselse vervoermaatschappij MIVB het gratis rijden voor 65-plussers afgeschaft. In Vlaanderen blijven 65-plussers echter gratis rijden met De Lijn (de Omnipas 65+). Het wordt dus nogal ingewikkeld wanneer u als Vlaamse 65-plusser de bus of de tram wilt nemen in Brussel of in Wallonië. In vele gevallen zult u het voordeligst af zijn met een gewone rittenkaart dan met één van de nieuwe abonnementsformules voor 65-plussers.De Vlaamse Ouderenraad heeft dit handige overzicht van de abonnementsformules in de drie gewesten opgesteld. Ook het seniorenbiljet van de NMBS is erin opgenomen.Voor meer info: www.vlaamse-ouderenraad.be. Adres: Koloniënstraat 18-24 bus 7, 1000 Brussel, tel. 02 209 34 51.