Ten gevolge van de Corona pandemie dragen we allemaal een mondmasker, ter bescherming van onszelf en anderen. In zakelijke situaties kunnen mondmaskers echter een belemmering vormen voor een vlotte communicatie, omdat ze onze gezichtsuitdrukkingen verbergen en het moeilijk maken om te horen wat anderen zeggen. Enkele tips.

Als je nood hebt aan een sanitaire pauze in Antwerpen, hoef je voortaan niet meer je toevlucht nemen tot onaangename of soms vieze toiletten. In de Stadsfeestzaal opende zopas een totaal nieuw concept van openbaar sanitair. Wij testten het alvast even uit.

'The Biggest Tree Plant' wil dit plantseizoen in België de meeste bomen ooit planten. De eerste bomen werden woensdag in het Vlaams-Brabantse Asse geplant. De campagne roept iedere Vlaming op om mee te planten, of een cadeauboom te kopen.

Door de coronacrisis moeten we allemaal meer tijd thuis doorbrengen. Tijd om achterstallige klussen aan te pakken! Welke klussen heb jij al heel lang uitgesteld? Welke vervelende taken pak jij liefst eerst aan en tot welke kom je niet?

Wanneer je ouder wordt, wordt er anders met en over je gesproken. Dat ondervond jonggepensioneerde professor logica en wetenschapsfilosofie Jean Paul Van Bendegem ook al aan den lijve. Hij schreef er het boek 'Grijs, wijs en puber' over waarin hij oproept tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Op zaterdag 19 september vindt opnieuw World Cleanup Day plaats, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. In ons land hebben River Cleanup, Eneco Clean Beach Cup, JCI Belgium, Bewapp en Mooimakers beslisten om hun krachten te bundelen om zoveel mogelijk vrijwilligers te mobiliseren voor dit initiatief.

Bijna 10% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar heeft nog nooit gebruikgemaakt van het internet. Dat blijkt uit een wetenschappelijk rapport dat de Koning Boudewijnstichting morgen publiceert naar aanleiding van de Week van de Geletterdheid.

De Taskforce Covid-19 Zorg versoepelt de richtlijnen voor het bezoek aan woon-zorgcentra. Fysiek contact kan weer en bewoners mogen weer naar buiten, zolang ze de beschermingsmaatregelen respecteren. De nieuwe maatregel gaat in vanaf 7 september.

Naar goede gewoonte gaan op de eerste dag van de maand ook nu weer een aantal nieuwe regels, wetten en richtlijnen in voege.

Vanaf dinsdag 1 september worden verschillende versoepelingen van de coronaregels van kracht. Zo zijn in theaters, concertzalen, sporthallen en tijdens andere indooractiviteiten opnieuw 200 mensen toegelaten. Op koffietafels na afloop van begrafenissen mogen voortaan vijftig mensen aanwezig zijn. De bubbel van vijf blijft echter gehandhaafd.

Maandenlang draaide het systeem vierkant, maar nu ligt het ook aan de positief geteste patiënten dat de contactopsporing niet loopt zoals het hoort. Ruim zes op de tien coronapatiënten geven amper of geen nuttige info, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag.