Het Overlegcomité heeft de coronasituatie in ons land geëvalueerd en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Vorig jaar konden we onze familieleden alleen via videocall of buiten zien tijdens de kerstdagen. Dit jaar is dat voorlopig niet aan de orde. Maak jij het dit jaar extra feestelijk? Of blijf je voorzichtig nu de cijfers weer stijgen?

Een kudde waterbuffels of Aziatische buffels graast sinds 28 oktober op de Verrebroekse Plassen, een natuurgebied in de Waaslandhaven. Dat is een primeur voor Vlaanderen! De waterbuffels zullen ervoor zorgen dat de natuur hier in topvorm blijft.

Vrieskou, lange nachten en voedselschaarste: de vogels krijgen het 's winters behoorlijk voor hun kiezen. Hoe kun je de vogels in je tuin een handje helpen?

We hebben opnieuw een lastige winter voor de boeg met een pak onzekerheden. Valt dit het je extra zwaar of ben jij eerder een positivo die vooral focust op wat wel goed loopt? Wat zijn jullie kleine en grote recepten om de moed erin te houden? Misschien kende je in het verleden ook al tegenslagen en heb je daaruit wat geleerd.

Uit het magazine

Anderen helpen. Het is niet aangeboren. Dat we toch de stap zetten, is omdat we het van thuis meekregen, een gebeurtenis ons leven heeft veranderd... Of omdat we met pensioen gaan.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

De federale politie lanceert een nieuwe editie van de Veiligheidsmonitor, een nationale enquête over veiligheid. Daarbij wordt bij 400.000 Belgen van 15 jaar en ouder gepolst naar hun veiligheidsgevoel. De bevraging gebeurt in samenwerking met de lokale politie, de FOD Binnenlandse Zaken en de lokale overheden.

Vanaf vrijdag 15 oktober kan je in Brussel enkel nog op café of restaurant op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket (CST). Horeca Brussel verwacht weinig problemen en gaat ervan uit dat de extra maatregel het veiligheidsgevoel van de bezoekers zal verhogen. Op die manier hopen ze dat de toeristen ook sneller terugkeren.

De federale energieregulator Creg waarschuwt dat gezinnen met een variabel energiecontract moeten rekening houden met een jaarfactuur die minstens 700 euro hoger dreigt uit te vallen. Het advies van de Creg is duidelijk: probeer zoveel mogelijk het energieverbruik te verminderen. Tegelijk waarschuwt de waakhond ook voor problemen bij de kleine leveranciers.

De applicatie tegen voedselverspilling Too Good To Go heeft woensdag een nieuw pictogram gelanceerd waarmee het mensen wil aansporen om ook na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum een voedingsproduct niet zomaar in de vuilbak te gooien. Via het principe "Kijk, ruik, proef" worden consumenten gevraagd om hun zintuigen te gebruiken, ook na de "ten minste houdbaar tot"-datum.

Deze maand in Plus Magazine