Federaal buitenlandminister Sophie Wilmès legde onlangs haar mandaat neer om haar zieke echtgenoot bij te staan. Niet iedereen verkeert echter in een situatie waarin hij/zij zijn/haar werk kan of wil opgeven. Zou u het doen? Of hebt u het gedaan?

De zomervakantie staat voor de deur en voor het eerst in twee jaar kan er weer zonder al te veel beperkingen worden gereisd. Wat doe jij met je huisdier(en) tijdens de vakantie? Kies je een bestemming waar je hen mee naartoe kan nemen? Zoek je een oppas bij jouw thuis of brengen de huisdieren de vakantie door in een pension? Of wordt het toch een staycation?

Uit het magazine

Kleur heeft een directe invloed op je humeur en je welzijn. Niet verwonderlijk dat veel mensen net nu meer kleur willen introduceren in hun leven. Het is een positieve reactie op negatief nieuws.

Door de stijgende energieprijzen en een tekort aan grondstoffen dreigen ook crematies fors duurder te worden. Sommige Vlaamse crematoria hebben hun prijzen al met 8 à 10 procent verhoogd. "Een prijsstijging in de volledige sector is onvermijdelijk", aldus Johan Dexters van sectorfederatie Funebra.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) voert in mei een nieuwe campagne die bestuurders aanspoort zich te focussen op de weg en niet op hun gsm. Uit onderzoek van de VSV blijkt immers dat meer dan 8 op de 10 automobilisten achter het stuur wel eens met de smartphone bezig is.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Welke renovaties of verbeteringswerken wil jij graag uitvoeren aan je woning? Wat zijn je plannen en heb je eventueel tips voor andere verbouwers?

Ja, een auto kost geld, dat zal niemand ontkennen. Zeker nu de benzineprijzen de pan uit swingen, is het goed te weten dat er heel wat manieren zijn om de brandstofkosten te beperken.

De komende acht weken kunnen vogelliefhebbers en geïnteresseerden drie families slechtvalken die in Brussel zijn neergestreken, volgen via livestream. Het is al de achttiende keer dat het publiek valken in Brussel kan observeren, meldt het Museum voor Natuurwetenschappen.

De Vlaamse actrice Reinhilde Decleir is overleden. "Ze ging op 6 april 2022 volgens eigen wens heen, na een lange strijd tegen kanker", zo meldt haar familie aan Belga. Ze was 73 jaar.

Deze maand in Plus Magazine