Het Overlegcomité heeft woensdag beslist bijkomende maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus de kop in te drukken. Premier Alexander De Croo spreekt van een "paaspauze".

Vanaf vandaag, 18 maart, biedt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB de Brusselaars een gratis heen- en terugrit aan naar de verschillende vaccinatiecentra in de hoofdstad. De MIVB hoopt hiermee de vaccinatiecampagne te ondersteunen.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Op 18 maart is het precies een jaar geleden dat ons land in lockdown ging omwille van het coronavirus. Een overzicht van 1 jaar coronacrisis.

Een jaar lang al kunnen we niet, of slechts in beperkte kring, afscheid nemen van een dierbare overledene. Twee initiatieven willen rouwenden die in dit coronajaar iemand verloren hebben, de kans geven alsnog hun laatste boodschap over te maken.

Vanaf zondag 21 maart krijgt iedereen die zich van en naar een vaccinatiecentrum moet verplaatsen een gratis treinticket. Dat heeft de NMBS donderdag bekendgemaakt. De actie komt er op vraag van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet.

Vanaf maandag gaat een reeks versoepelingen in, die vrijdag goedgekeurd zijn door het Overlegcomité van de verschillende regeringen. Zo is het mogelijk om buiten met tien mensen af te spreken in plaats van met vier. Kinderen onder de 12 jaar worden daarbij niet meegerekend.

Eigenaars van zonnepanelen bij wie een digitale meter is geïnstalleerd dreigen een onverwachte en stevige tussentijdse factuur in de bus te krijgen. In het ergste scenario kan het gaan om enkele duizenden euro's. Dat stelt de sectorfederatie voor duurzame energie ODE vast.

Deze maand in Plus Magazine