Het personeel van de Brusselse gemeente Sint-Joost ten Node dat 55-plus is, kan met behoud van loon vier vijfde gaan werken. In Wallonië is er een vergelijkbaar project. Is dit de oplossing om langer aan het werk te blijven? Of toch niet zo'n goed idee?

Het openbaar vervoer wordt duurder, rolstoelgebruikers moeten niet meer reserveren bij De Lijn en Brussel voert een alcoholvrije zone in. Dat zijn de belangrijkste nieuwigheden bij het begin van de maand februari.

Uit het magazine

Het Autosalon is elke keer goed voor 30% van de autoverkoop in ons land. Maar een nieuwe auto kiezen wordt vandaag wel erg moeilijk, vooral qua motor. Politici veranderen om de haverklap van mening en de koper raakt steeds meer het noorden kwijt.

"Grootouders hebben een pak troeven in handen om van hun kleinkind een betere lezer te maken." Dat zegt leescoach en onderwijsinspecteur op rust, Lieven Deprettere.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Vanaf 1 januari 2021 wordt het hele Brusselse gewest een 'Stad 30' waar de maximale snelheid van 30 kilometer per uur de norm wordt. Toch zullen er ook uitzonderingen zijn op die regel. Om die in kaart te brengen, start Brussel Mobiliteit vanaf maandag het overleg met gemeenten, politiezones en openbaar vervoerbedrijven.

Uit het magazine

Iemand hebben die gewoon naar je luistert - écht luistert - kan een wereld van verschil maken als je te maken krijgt met groot of klein verdriet. Maar ook de luisteraar zelf heeft baat bij jouw verhaal.

Het team van Plusmagazine.be wenst u een vrolijke en vredevolle Kerst en een prettig nieuw jaar! Maak van de feestdagen een magische tijd, vol liefde en warmte.

Uit een studie in opdracht van kookplatform Lekker van bij ons blijkt dat de Belg vandaag steeds meer kerstfeestjes houdt en bijwoont en dat hij kerstavond en kerstdag traditioneel viert met de naaste familie.

Deze maand in Plus Magazine