Plan je naar een voorstelling, concert, evenement of festival te gaan waar veel volk verwacht wordt, dan is de kans groot dat je enkel binnen geraakt wanneer je een Covid Safe Ticket kan voorleggen. In Brussel zal je vanaf 1 oktober zelfs een CST moeten voorleggen voor een bezoek aan cafés, restaurants of nachtclubs. En de coronapas zal mogelijk op meer plaatsen gevraagd worden.

Overstromingen, hittegolven, droogtes. De klimaatverandering eist zijn tol. Wat doe jij voor het klimaat?

Lampen moeten vanaf 1 september het vernieuwde Europese energielabel dragen. In maart werd het etiket met een nieuwe indeling al ingevoerd voor koelkasten, vaatwassers, wasmachines en tv's.

Woensdag, op 1 september, rijdt de nieuwe buslijn 52 van de MIVB voor het eerst uit. Met de komst van de nieuwe lijn 52 zorgt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij ervoor dat de gemeente Vorst nu een rechtstreekse verbinding heeft met het centrum van Brussel. Lijn 52 gaat van het Centraal Station naar Vorst Nationaal en terug.

Hoe regelen Vlaamse ouders de opvang van hun kinderen? Op wie doen ze een beroep? Met de start van het nieuwe schooljaar in zicht, bevroeg MyFamily meer dan 6000 ouders. Meer dan 70% van de Vlamingen rekent op de grootouders voor kinderopvang en 76% van de kinderen gaat regelmatig naar de crèche of onthaalouder.

Midden 2020 waren er bijna 24.000 volledig elektrische wagens ingeschreven. Dat maakt dat het ook drukker wordt aan de publieke laadpalen. Vandaag de dag zijn er in ons land te weinig publieke laadpalen. Hoffelijkheid is daarom erg belangrijk bij de chauffeurs van elektrische wagens, zodat iedereen de kans krijgt zijn wagen te laden.

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Er is nieuw videobewijs opgedoken van de aanwezigheid van de lynx in de Semoisvallei in ons land. Vorig jaar was er fotobewijs, maar dit keer staat "het spook van het bos," zoals de lynx ook genoemd wordt, op video. Dat maakte Jan Loos van natuurvereniging Landschap vzw maandag bekend.

Stroomhalsbanden met een afstandsbediening en stroomhalsbanden die honden afstraffen voor blaffen zullen vanaf 1 januari 2027 verboden zijn in Vlaanderen.

Na het bijzondere coronajaar 2020 consummeert de mensheid nu weer even snel de natuurlijke hulpbronnen van de aarde als ze voor het virus en de lockdowns deed. Earth Overshoot Day vindt dit jaar immers opnieuw plaats op 29 juli. Dat is vier weken vroeger dan vorig jaar en exact dezelfde dag als in 2019.

Onze rookwetgeving is vrij streng. Je mag geen sigaret opsteken in openbare ruimtes, op de werkplek of binnenin de horeca. Maar op terrassen, bij speeltuinen en in parken bijvoorbeeld kan het wel nog. Moet onze rookwetgeving nog strenger worden en het verbod nog uitbreiden?