Een boek met wandeltips, een persoonlijk gedicht, een zelfgebreide sjaal of een doos vol kleine geschenken. De SWAP-ruilactie van Samana, de organisatie voor chronisch zieken, wil mensen stimuleren om een stukje van hun tijd aan een ander te doneren en hen tegelijk laten nadenken over tijd. Wie een creatief cadeautje maakt, krijgt een geschenk terug van een ander.

Om je hond te voeren, zijn er verschillende mogelijkheden. Naast de in de handel beschikbare korrels, patés en kant-en-klaarmaaltijden, kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan. Maar let op, je mag daarbij niet om het even wat doen!

De Britse koningin Elizabeth II, geboren op 21 april 1926, is donderdag in Balmoral Castle in Schotland op 96-jarige leeftijd overleden. Elizabeth volgde haar vader George VI op als vorst van het Verenigd Koninkrijk en de Commonwealth na zijn dood op 6 februari 1952. Ze was tot haar overlijden de langst regerende actieve vorst en het langstzittende staatshoofd ter wereld. Op 6 februari 2022 zat ze 70 jaar op de troon.

Veel mensen denken bij successieplanning aan 'besparen op de erfbelasting'. Maar het gaat ook over de bescherming van wie jou dierbaar is. Jouw familie, maar ook je huisdieren. Heb jij al nagedacht wat er met je huisdier moet gebeuren als jou iets zou overkomen? En zo ja, heb je daar afspraken over gemaakt of heb je iets vastgelegd in je testament?"

Door de energiecrisis voorspellen experten dat de komende winter wel eens lastig zou kunnen worden. Ben jij bang dat je je niet voldoende zal kunnen verwarmen?

Een middelmatige kennis van het Nederlands zorgt al voor meer kansen op de Brusselse arbeidsmarkt. Daarbij neemt de kans voor de Franstalige Brusselaar om werk te vinden toe naarmate het kennisniveau van het Nederlands hoger is. Dat toont een studie van het Federaal Planbureau en het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) dinsdag aan.

Uit het magazine

Van 16 tot 22 september viert heel Europa de Week van de Mobiliteit. Autovrije zondagen, Strapdagen, Telewerkdagen en Car Free Workdays moeten ons bewust maken dat er een alternatief bestaat voor de auto. Mobiliteitsexpert Kris Peeters probeert ons daar al meer dan 25 jaar van te overtuigen.

Er komt een tijd dat je kinderen uitvliegen, het nest verlaten. Wij zijn voor een artikel in Plus Magazine op zoek naar getuigenissen. Hoe heb jij deze periode in je leven ervaren?

Uit het magazine
Anne Vanderdonckt

Anne Vanderdonckt observeert de maatschappij, haar evoluties, haar vooruitgang, haar inconsistenties. Ze deelt met u haar twijfels, haar vragen, haar enthousiasme. En als ze ergens de draak mee steekt, dan is het met zichzelf.

Plus Magazine werkt aan een dossier over de vaak hoge kosten die overheidsdiensten ons aanrekenen bij het overlijden van een dierbare of een rechtstreeks familielid zoals een overgebleven ouder, een echtgeno(o)t(e) of een levenspartner. Om ons dossier hard te maken, hebben we jouw hulp nodig.

Steeds meer Belgen verdienen bij via een flexi-job. In negen maanden steeg het aantal mensen in het fiscaal vriendelijke statuut met zo'n derde tot 103.946, bericht De Tijd.