Ovaal

Is je gezicht eerder ovaalvormig, dan behoor je tot het kransje gelukkigen dat elk model op zijn neus kan zetten. Zowat elk montuur, of het nu hoekig is, rond, breed of klein, past bij jouw gezicht. Belangrijk bij het kiezen is dat de bril goed aansluit op je gezicht en dat hij niet breder is dan het breedste deel van je gezicht. Wil je je gezicht wat korter laten lijken, ga dan voor een montuur dat vooral het midden van je gezicht bedekt.

Rond

Heb je een eerder rond gezicht, dan ga je best voor een model met lijnen die tegenovergesteld zijn aan de ronde lijnen van je gezicht. Een strak vierkant of hoekig montuur leent zich hiertoe het best. Dit accentueert de jukbeenderen en laat het gezicht wat langer en slanker lijken. Een bril met dunne armen benadrukt ook minder de zijkanten van het gezicht.

Lang

Een langwerpig en eerder smal gelaat staat het best met een zwaarder en breder montuur, eventueel met opvallende accenten. Zo'n model doorbreekt immers de lengte. Je mag gerust kiezen voor een groter model dat een deel van je gezicht bedekt. Kleinere types laat je beter aan de kant, want die beklemtonen eerder je lange gezichtsvorm.

Vierkant

Heb je uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en hoekige kaken? Ga dan voor een rond montuur. Ronde brillen verzachten de vierkante gelaatstrekken, net zoals vierkante modellen dat doen voor een rond gelaat. Ronde lijnen verzachten de hoekige trekken van het gelaat en maken je gezicht ook wat langer. Een model dat niet te laag uitvalt op de wangen, brengt meer evenwicht in je gezichtsvorm. Kies zeker geen rechthoekige of vierkante modellen. Een vlindermontuur, of cateye of ronde zonnebril is top!

Hartvormig

Hartvormig verwijst naar een breed voorhoofd en brede jukbeenderen in verhouding tot een eerder smallere kin. Een kleiner model flatteert deze gelaatsvormen het best. Ga voor een briltype waar de accenten bovenaan liggen. Ook monturen met een dunne omranding, zonder rand of met afgeronde hoeken zijn prima zoals een pilotenbril.

Kleuren

Dan is er nog de kwestie van kleuren. Je huids- en haarkleur bepalen ook mee hoe goed je eruit ziet met je bril. Heb je eerder een donkere huidskleur, dan komt een zilveren of gouden montuur mooi uit. Ook felle tinten kunnen. Bleke huidtypes staan mooi met blauw, oranje of rood. Maar volg vooral je persoonlijkheid. Wil je graag in de kijker lopen, ga dan voluit voor een kleur die opvalt.

Is je gezicht eerder ovaalvormig, dan behoor je tot het kransje gelukkigen dat elk model op zijn neus kan zetten. Zowat elk montuur, of het nu hoekig is, rond, breed of klein, past bij jouw gezicht. Belangrijk bij het kiezen is dat de bril goed aansluit op je gezicht en dat hij niet breder is dan het breedste deel van je gezicht. Wil je je gezicht wat korter laten lijken, ga dan voor een montuur dat vooral het midden van je gezicht bedekt.Heb je een eerder rond gezicht, dan ga je best voor een model met lijnen die tegenovergesteld zijn aan de ronde lijnen van je gezicht. Een strak vierkant of hoekig montuur leent zich hiertoe het best. Dit accentueert de jukbeenderen en laat het gezicht wat langer en slanker lijken. Een bril met dunne armen benadrukt ook minder de zijkanten van het gezicht.Een langwerpig en eerder smal gelaat staat het best met een zwaarder en breder montuur, eventueel met opvallende accenten. Zo'n model doorbreekt immers de lengte. Je mag gerust kiezen voor een groter model dat een deel van je gezicht bedekt. Kleinere types laat je beter aan de kant, want die beklemtonen eerder je lange gezichtsvorm.Heb je uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en hoekige kaken? Ga dan voor een rond montuur. Ronde brillen verzachten de vierkante gelaatstrekken, net zoals vierkante modellen dat doen voor een rond gelaat. Ronde lijnen verzachten de hoekige trekken van het gelaat en maken je gezicht ook wat langer. Een model dat niet te laag uitvalt op de wangen, brengt meer evenwicht in je gezichtsvorm. Kies zeker geen rechthoekige of vierkante modellen. Een vlindermontuur, of cateye of ronde zonnebril is top!Hartvormig verwijst naar een breed voorhoofd en brede jukbeenderen in verhouding tot een eerder smallere kin. Een kleiner model flatteert deze gelaatsvormen het best. Ga voor een briltype waar de accenten bovenaan liggen. Ook monturen met een dunne omranding, zonder rand of met afgeronde hoeken zijn prima zoals een pilotenbril.Dan is er nog de kwestie van kleuren. Je huids- en haarkleur bepalen ook mee hoe goed je eruit ziet met je bril. Heb je eerder een donkere huidskleur, dan komt een zilveren of gouden montuur mooi uit. Ook felle tinten kunnen. Bleke huidtypes staan mooi met blauw, oranje of rood. Maar volg vooral je persoonlijkheid. Wil je graag in de kijker lopen, ga dan voluit voor een kleur die opvalt.