Wereldwijd lijden 44 miljoen mensen aan dementie

05/12/13 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Het aantal personen dat wereldwijd aan dementie lijdt, is in de loop van de drie laatste jaren met 22 procent gestegen. In totaal gaat het nu om 44 miljoen mensen.

Dat blijkt uit een studie van de organisatie Alzheimer Disease International. Die organisatie verwacht dat er tegen 2050 135 miljoen mensen aan dementie zullen lijden, van wie 16 miljoen in West-Europa.
"Dementie is een wereldwijde epidemie, en het wordt alleen maar erger", zegt Marc Wortmann, CEO van Alzheimer Disease International. "Als we naar de toekomst kijken zien we dat het aantal ouderen op een dramatische manier zal toenemen. Het is essentieel dat de Wereldgezondheidsorganisatie WHO van dementie een prioriteit maakt, zodat de wereld hierop voorbereid is."
De studie wordt gepubliceerd kort voor de start van een G8-top over dementie, volgende week in Londen. De Britse minister van Gezondheid heeft dementie een "groeiende wereldwijde uitdaging" genoemd. "Die G8-top vormt een unieke kans om veel sneller echte vooruitgang te maken, en de inspanningen te verdubbelen om een efficiënte behandeling te vinden", aldus een woordvoerder.

Onze partners