Meer dan 30 gegevens per voedingsmiddel zijn in de databank opgenomen, bijvoorbeeld het aantal calorieën en het gehalte aan vet, suiker en eiwit maar ook cholesterol, natrium en calcium. Omdat Nubel met de standaardmaten en -gewichten van de Hoge Gezondheidsraad werkt, is het perfect mogelijk om de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen met elkaar te vergelijken.

De merknamendatabank is in het bijzonder handig voor mensen die een bepaald dieet moeten volgen, zoals diabetespatiënten. De zoekfunctie laat toe om producten te filteren met een minimum- of maximumgehalte aan bepaalde voedingsstoffen, zodat de consument precies weet welke voedingsmiddelen in zijn voedingspatroon passen.

Deze databank met basis- en merkproducten is dus een heel bruikbaar instrument voor mensen die gezond willen eten en leven, en voor professionele voedingswerkers zoals diëtisten. Om toegang te krijgen volstaat het om u gratis te registeren op www.internubel.be.

Nubel werd in 1990 opgericht en heeft als doel om correcte wetenschappelijke informatie over voeding aan de verbruikers aan te bieden zodat zij bewuste keuzes rond voeding kunnen maken. De vzw bestaat uit partners uit de publieke sector (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid) en de private sector (Federatie van de Voedingsindustrie (FEVIA) en Boerenbond).

De Wetenschappelijke Raad van Nubel is samengesteld uit voedingsdeskundigen van alle Belgische universiteiten en onderzoekscentra.

Meer dan 30 gegevens per voedingsmiddel zijn in de databank opgenomen, bijvoorbeeld het aantal calorieën en het gehalte aan vet, suiker en eiwit maar ook cholesterol, natrium en calcium. Omdat Nubel met de standaardmaten en -gewichten van de Hoge Gezondheidsraad werkt, is het perfect mogelijk om de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen met elkaar te vergelijken.De merknamendatabank is in het bijzonder handig voor mensen die een bepaald dieet moeten volgen, zoals diabetespatiënten. De zoekfunctie laat toe om producten te filteren met een minimum- of maximumgehalte aan bepaalde voedingsstoffen, zodat de consument precies weet welke voedingsmiddelen in zijn voedingspatroon passen.Deze databank met basis- en merkproducten is dus een heel bruikbaar instrument voor mensen die gezond willen eten en leven, en voor professionele voedingswerkers zoals diëtisten. Om toegang te krijgen volstaat het om u gratis te registeren op www.internubel.be. Nubel werd in 1990 opgericht en heeft als doel om correcte wetenschappelijke informatie over voeding aan de verbruikers aan te bieden zodat zij bewuste keuzes rond voeding kunnen maken. De vzw bestaat uit partners uit de publieke sector (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid) en de private sector (Federatie van de Voedingsindustrie (FEVIA) en Boerenbond).De Wetenschappelijke Raad van Nubel is samengesteld uit voedingsdeskundigen van alle Belgische universiteiten en onderzoekscentra.