Amerikaanse onderzoekers zijn erin geslaagd om zo'n 55 ziekten te linken met een bepaalde geboortemaand. De studie gebeurde met data van Amerikaanse patiënten uit de staat New York. Bedoeling is nu om het werk te herhalen met medische data van mensen uit andere delen van de VS en uit andere landen.

Op die manier hopen de wetenschappers de precieze impact van seizoensveranderingen op het voorkomen van ziektebeelden beter in kaart te brengen. Dat kan helpen om bepaalde nog onbekende oorzaken van aandoeningen beter aan te pakken.

Nerveus worden is echter niet nodig. Aan je geboortedag kan je zelf natuurlijk niets veranderen. De invloed van de seizoenen is al bij al beperkt en ligt veel lager dan andere factoren.

Wat zegt je geboortemaand?

Astma komt beduidend meer voor bij mensen die geboren werden in juli of oktober. De aandoening ADHD kent meer patiënten met november als geboortemaand. Dat geldt ook voor andere luchtwegaandoeningen zoals virale infecties en acute bronchiolitis. Januari -mensen hebben vaker af te rekenen met hypertensie. Winter babies (december, januari en februari) hebben door de band meer kans op neurologische ziekten.

Bij baby's geboren in de maand maart is een sterke link gevonden met het voorkomen van 9 soorten hartaandoeningen zoals slagaderverkalking en hartfalen. Angina treft meer mensen die geboren werden in de maand april.

Toch blijft de impact van onze geboortemaand op onze latere gezondheid vrij bescheiden, zo benadrukken de onderzoekers zelf. De levensstijl die je erop na houdt heeft sowieso een veel grotere invloed op de ontwikkeling van klachten.

Amerikaanse onderzoekers zijn erin geslaagd om zo'n 55 ziekten te linken met een bepaalde geboortemaand. De studie gebeurde met data van Amerikaanse patiënten uit de staat New York. Bedoeling is nu om het werk te herhalen met medische data van mensen uit andere delen van de VS en uit andere landen.Op die manier hopen de wetenschappers de precieze impact van seizoensveranderingen op het voorkomen van ziektebeelden beter in kaart te brengen. Dat kan helpen om bepaalde nog onbekende oorzaken van aandoeningen beter aan te pakken.Nerveus worden is echter niet nodig. Aan je geboortedag kan je zelf natuurlijk niets veranderen. De invloed van de seizoenen is al bij al beperkt en ligt veel lager dan andere factoren.Astma komt beduidend meer voor bij mensen die geboren werden in juli of oktober. De aandoening ADHD kent meer patiënten met november als geboortemaand. Dat geldt ook voor andere luchtwegaandoeningen zoals virale infecties en acute bronchiolitis. Januari -mensen hebben vaker af te rekenen met hypertensie. Winter babies (december, januari en februari) hebben door de band meer kans op neurologische ziekten. Bij baby's geboren in de maand maart is een sterke link gevonden met het voorkomen van 9 soorten hartaandoeningen zoals slagaderverkalking en hartfalen. Angina treft meer mensen die geboren werden in de maand april.Toch blijft de impact van onze geboortemaand op onze latere gezondheid vrij bescheiden, zo benadrukken de onderzoekers zelf. De levensstijl die je erop na houdt heeft sowieso een veel grotere invloed op de ontwikkeling van klachten.