"Dat betekent dat onze onderzoeksinspanningen voor preventie en behandeling uitbreiden door middel van klinische testen met de meest veelbelovende experimentele geneesmiddelen", verklaarde de minister van Volksgezondheid, Kathleen Sebelius. "De last van Alzheimer terugdringen zal ook het volledige engagement vereisen van de publieke en de private sector", stelde ze tijdens een tweedaags symposium.

In februari had het Witte Huis voor dit en volgend jaar 156 miljoen dollar extra voorgesteld voor de strijd tegen de ziekte. Dat komt neer op een stijging met 25 procent ten opzichte van het huidige budget. Van dat bedrag is 50 miljoen dollar onmiddellijk beschikbaar voor onderzoek en 26 miljoen dollar voor de zorgverstrekkers, voor hun opleiding en voor informatie aan het publiek over de ziekte. De overige 80 miljoen dollar zal president Barack Obama aan het Congres vragen in het kader van de begroting 2013.

De National Institutes of Health (NIH) zullen de eerste 50 miljoen dollar onmiddellijk gebruiken voor bijkomend onderzoek om efficiënte behandelingen te ontwikkelen, de vooruitgang van de ziekte af te remmen en ze zelfs te voorkomen, zei Sebelius.

Vorsers van de NIH hebben twee klinische proeven weerhouden. Een ervan dient om de efficiëntie te testen van een neusspray met insuline, met als doel het geheugen te herstellen van alzheimerpatiënten. Eerder onderzoek heeft een verband tussen Alzheimer en diabetes aangetoond. De tweede test gaat na hoe bepaalde antilichamen de achteruitgang van de mentale capaciteit kunnen voorkomen bij gezonde mensen die een hoger genetisch risico lopen om de ziekte te ontwikkelen.

"Dat betekent dat onze onderzoeksinspanningen voor preventie en behandeling uitbreiden door middel van klinische testen met de meest veelbelovende experimentele geneesmiddelen", verklaarde de minister van Volksgezondheid, Kathleen Sebelius. "De last van Alzheimer terugdringen zal ook het volledige engagement vereisen van de publieke en de private sector", stelde ze tijdens een tweedaags symposium.In februari had het Witte Huis voor dit en volgend jaar 156 miljoen dollar extra voorgesteld voor de strijd tegen de ziekte. Dat komt neer op een stijging met 25 procent ten opzichte van het huidige budget. Van dat bedrag is 50 miljoen dollar onmiddellijk beschikbaar voor onderzoek en 26 miljoen dollar voor de zorgverstrekkers, voor hun opleiding en voor informatie aan het publiek over de ziekte. De overige 80 miljoen dollar zal president Barack Obama aan het Congres vragen in het kader van de begroting 2013.De National Institutes of Health (NIH) zullen de eerste 50 miljoen dollar onmiddellijk gebruiken voor bijkomend onderzoek om efficiënte behandelingen te ontwikkelen, de vooruitgang van de ziekte af te remmen en ze zelfs te voorkomen, zei Sebelius.Vorsers van de NIH hebben twee klinische proeven weerhouden. Een ervan dient om de efficiëntie te testen van een neusspray met insuline, met als doel het geheugen te herstellen van alzheimerpatiënten. Eerder onderzoek heeft een verband tussen Alzheimer en diabetes aangetoond. De tweede test gaat na hoe bepaalde antilichamen de achteruitgang van de mentale capaciteit kunnen voorkomen bij gezonde mensen die een hoger genetisch risico lopen om de ziekte te ontwikkelen.