"Liever Actiever wil lokale besturen helpen om hun inwoners gezonder te doen leven, door onder andere voldoende te bewegen en niet te lang neer te zitten. Het ondersteunen van lokale besturen is één van de strategieën van het Vlaams actieplan voeding en beweging, dat ons in staat moet stellen om de gezondheidsdoelstelling in 2015 te bereiken", zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen,
die het initiatief ondersteunt.

De deelnemende organisaties schreven een gezondheidsproject uit dat de inwoners van hun stad of gemeente aanzet om dagelijks meer te bewegen en minder te zitten. Bijzondere aandacht ging naar doelgroepen die een groter risico hebben op een inactieve en zittende levensstijl én doelgroepen die moeilijker te bereiken zijn, zoals vereenzaamde ouderen of mensen in armoede.

Het VIGeZ ontving voor 'Liever Actiever' maar liefst 121 kwaliteitsvolle projectaanvragen. Uiteindelijk koos een jury van deskundige en onafhankelijke gezondheidsexperts uit de 121 projectaanvragen 41 projecten. De geselecteerde organisaties krijgen voor het uitwerken van hun project niet alleen middelen van de Vlaamse overheid, maar ook inhoudelijke ondersteuning van het VIGeZ en de Vlaamse Logo's. Elk geselecteerde project kan aan de slag met een budget van minimaal 5.000 euro en maximaal 20.000 euro.

Op www.gezondegemeente.be/acties/liever-actiever vind je een overzicht van alle geselecteerde projecten en contactgegevens.

"Liever Actiever wil lokale besturen helpen om hun inwoners gezonder te doen leven, door onder andere voldoende te bewegen en niet te lang neer te zitten. Het ondersteunen van lokale besturen is één van de strategieën van het Vlaams actieplan voeding en beweging, dat ons in staat moet stellen om de gezondheidsdoelstelling in 2015 te bereiken", zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen, die het initiatief ondersteunt. De deelnemende organisaties schreven een gezondheidsproject uit dat de inwoners van hun stad of gemeente aanzet om dagelijks meer te bewegen en minder te zitten. Bijzondere aandacht ging naar doelgroepen die een groter risico hebben op een inactieve en zittende levensstijl én doelgroepen die moeilijker te bereiken zijn, zoals vereenzaamde ouderen of mensen in armoede. Het VIGeZ ontving voor 'Liever Actiever' maar liefst 121 kwaliteitsvolle projectaanvragen. Uiteindelijk koos een jury van deskundige en onafhankelijke gezondheidsexperts uit de 121 projectaanvragen 41 projecten. De geselecteerde organisaties krijgen voor het uitwerken van hun project niet alleen middelen van de Vlaamse overheid, maar ook inhoudelijke ondersteuning van het VIGeZ en de Vlaamse Logo's. Elk geselecteerde project kan aan de slag met een budget van minimaal 5.000 euro en maximaal 20.000 euro. Op www.gezondegemeente.be/acties/liever-actiever vind je een overzicht van alle geselecteerde projecten en contactgegevens.