Schaamluis

Schaamluis

In het schaamhaar kunnen zich schaamluizen nestelen, bruinachtig van kleur en ongeveer zo groot als een speldenknop.

Tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking

Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees. Het ontstaat door een ophoping van plaque op de tanden en het tandvlees.

Huidvernieuwing met behulp van laser

Huidvernieuwing met behulp van laser

Bij laser-huidvernieuwing wordt beschadigd weefsel verwijderd door laserlicht dat de bovenste laag huidcellen laat verdampen, zodat de jongere, sterkere huidlaag daaronder aan de oppervlakte komt.

Micropeeling

Micropeeling

Tijdens de eerste stap van het micropeelproces worden door handmatig schrapen of met een enzymoplossing dode huidcellen en andere verontreinigingen van het huidoppervlak verwijderd.

Microdermabrasie

Microdermabrasie

Tijdens een microdermabrasie behandeling wordt een straal heel kleine kristallen op het huidoppervlak gespoten. Die kristalletjes verwijderen verontreinigingen en oneffenheden.

Lupus

Lupus

Lupus is een chronische auto-immuunziekte. Dat betekent dat het immuunsysteem 'bij vergissing' gezonde lichaamscellen en weefsels aanvalt, zonder dat er antigenen aanwezig zijn.

Herpes

Herpes

Herpes, of herpes simplex, is een virusinfectie die zweren veroorzaakt, gewoonlijk op het gezicht of in de schaamstreek.

Weefselbevriezing

Weefselbevriezing

Door blootstelling aan temperaturen onder het vriespunt kunnen de weefsels van lichaamsdelen -bijvoorbeeld de handen, voeten, neus en oren- letsel oplopen.

Eczeem

Eczeem

Roodheid, jeuk en schilfers... allemaal symptomen die op eczeem kunnen wijzen. Opstoten van eczeem worden vaak uitgelokt door stress of allergische factoren.

Huidkanker

Huidkanker

Huidkanker is helaas een vorm van kanker die steeds vaker voorkomt. Een degelijke zonnebescherming is één van de belangrijkste vormen van preventie.

Brandwonden

Brandwonden

Iedereen verbrandt zich wel eens. Een brandwonde kan oppervlakkig zijn, maar ze kan net zo goed alle huidlagen vernietigen.

Haarverlies

Haarverlies

Alopecia is een vorm van haaruitval die kan leiden tot gedeeltelijke of gehele kaalheid. De aandoening kan erfelijk zijn, maar het kan ook samenhangen met stress, overmatige ultraviolette straling, bijwerkingen van geneesmiddelen, een verhoogde lichaamstemperatuur of hormonale veranderingen.

Acne

Acne

Puistjes ontstaan wanneer een porie door een grote hoeveelheid talg en dode huidcellen verstopt raakt. De porie geraakt geïnfecteerd en ontstoken.