Oogimplantaten

Oogimplantaten

Bij staar kunnen oogimplantaten helpen het gezichtsvermogen terug te krijgen.

Slechtziendheid

Slechtziendheid

Slechtziendheid betekent dat het bruikbare gezichtsvermogen vermindert. Dit kan aangeboren zijn. Het kan ook door letsel of een oogziekte worden veroorzaakt.

Gaat uw zicht achteruit?

Gaat uw zicht achteruit?

LMD (leeftijdsgebonden maculadegeneratie) is een oogaandoening die het centrale gezichtsveld aantast. Beelden kunnen gaan vervormen, kleuren kunnen vervagen en als de aandoening nog verder evalueert, komt er zelfs een zwarte vlek centraal in het gezichtsveld.

Oogaantasting bij diabetes

Oogaantasting bij diabetes

Bij diabeten kunnen de bloedvaten die het netvlies voeden schade oplopen. Door die beschadigingen kan zich diabetische retinopathie ontwikkelen.

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie

Wanneer de macula bij het ouder worden slechter gaat werken, brokkelt het delicate maculaweefsel af en kan het gezichtsveld wazig, vervormd en kleurloos worden. Ook kan er in het midden van het gezichtsveld een donkere of helemaal lege vlek ontstaan.

Lasik-oogchirurgie

Lasik-oogchirurgie

LASIK-oogchirurgie is bestemd voor bijzienden, mensen die op grotere afstand wazig zien doordat die beelden vóór in plaats van op het netvlies worden scherpgesteld.

Astigmatisme

Astigmatisme

Astigmatisme wordt veroorzaakt door vervorming van het oog waardoor het lichtbeeld zich scherp stelt op plaatsen voor en/of achter het netvlies.

Bijziendheid en verziendheid

Bijziendheid en verziendheid

Bij bij- en verziendheid projecteert de ooglens de beelden niet scherp op het netvlies.

Glaucoom

Glaucoom

Glaucoom, een veel voorkomende oorzaak van blindheid, is een ziekte die de afvoer van het kamervocht aantast. Daardoor neemt de druk in het oog toe.

Cataract of staar

Cataract of staar

Bij staar wordt de lens troebel en minder doorzichtig, en daardoor kan het lichtbeeld niet helder tot het netvlies doordringen.