Schildkliermedicatie

Schildkliermedicatie

Een te traag of te sterk werkende schildklier wordt met medicatie gecorrigeerd.

Schildklieraandoening

Schildklieraandoening

Soms kan de schildklier voor problemen zorgen door te veel of te weinig hormonen aan te maken.

Insuline toedienen

Insuline toedienen

Insuline kan op verschillende manieren worden toegediend, zoals met een injectiespuit, een injectiepen, een jet-injector of een insulinepomp.

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes ontwikkelt zich ongeveer rond week 24-28 van de zwangerschap bij vrouwen die voorheen geen diabetes hadden of die daarop niet zijn onderzocht voordat ze zwanger werden.

Diabetesmedicatie

Diabetesmedicatie

Als diabetes niet wordt behandeld, neemt het risico van hartziekte, beroerte, nierbeschadiging of blindheid toe. Het duurt langer voordat wonden zijn genezen, er kunnen huidaandoeningen ontstaan of voetproblemen, waarbij soms zelfs amputatie noodzakelijk is. Het goede nieuws is dat diabetes onder controle kan worden gehouden met een dieet, beweging en medicijnen.

Diabetes of suikerziekte

Diabetes of suikerziekte

Bij diabetes of suikerziekte bestaat er ofwel een tekort aan insuline of werkt de geproduceerde insuline niet zoals het hoort.

Corticosteroïden

Corticosteroïden

Corticosteroïden zijn medicijnen die kunnen worden geïnhaleerd, oraal ingenomen, plaatselijk op de huid aangebracht of in een ader of onderhuids geïnjecteerd. Het zijn kunstmatig geproduceerde hormonen die sterk lijken op het natuurlijk hormoon dat door de bijnierschors wordt geproducceerd..