Van de 100.000 reizigers in (sub)tropische landen moeten maar liefst 8.000 een arts raadplegen tijdens hun vakantie of bij hun terugkeer. Ook andere cijfers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen spreken boekdelen: 25.000 mensen krijgen te kampen met een zonneslag, 3.400 vallen ten prooi aan malaria tijdens een verblijf in West-Afrika en 2.000 lopen een besmetting op met hepatitis A. Het aantal mensen dat internationaal reist, zit duidelijk in de lift, maar velen zijn zich niet bewust van de gevaren die op de loer liggen over de grenzen.

Een geïnformeerde reiziger...

Om reislustigen te sensibiliseren over de mogelijke risico's tijdens hun vakantie, geeft de vzw Omtrent Gezondheid in samenwerking met de Onafhankelijke Ziekenfondsen al sinds 1991 de Omtrent Gezondheidspas uit. Dit handige boekje informeert de Belgische reiziger over alle aspecten van gezond en veilig reizen. Zo bevat de Omtrent Gezondheidspas een uitgebreide vaccinatietabel met de belangrijkste aanbevelingen per land, zowel voor basisvaccinaties als specifieke reisvaccinaties.

Ter land, ter zee en in de lucht

Veilig reizen is echter meer dan vaccinaties alleen. Daarom bevat de Omtrent Gezondheidspas nog een karrenvracht andere preventietips. Hoe kan ik reizigersdiarree voorkomen? Wat als ik last heb van hoogtevrees? Welke geneesmiddelen bevat een reisapotheek? En waarop moet ik letten als ik m'n baby meeneem op reis?, ... De Omtrent Gezondheidspas informeert de reiziger over tal van noodzakelijke maatregelen, zowel tijdens de voorbereiding van de reis als tijdens de vakantie zelf.

Hoe bekomen?

De Gezondheidspas is verkrijgbaar bij zowel meer dan 230 gemeenten als bij de erkende vaccinatiecentra en vele artsen en apothekers. Geïnteresseerde reislustigen kunnen de gids ook bestellen via info@gezondheidspas.be.

Van de 100.000 reizigers in (sub)tropische landen moeten maar liefst 8.000 een arts raadplegen tijdens hun vakantie of bij hun terugkeer. Ook andere cijfers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen spreken boekdelen: 25.000 mensen krijgen te kampen met een zonneslag, 3.400 vallen ten prooi aan malaria tijdens een verblijf in West-Afrika en 2.000 lopen een besmetting op met hepatitis A. Het aantal mensen dat internationaal reist, zit duidelijk in de lift, maar velen zijn zich niet bewust van de gevaren die op de loer liggen over de grenzen.Om reislustigen te sensibiliseren over de mogelijke risico's tijdens hun vakantie, geeft de vzw Omtrent Gezondheid in samenwerking met de Onafhankelijke Ziekenfondsen al sinds 1991 de Omtrent Gezondheidspas uit. Dit handige boekje informeert de Belgische reiziger over alle aspecten van gezond en veilig reizen. Zo bevat de Omtrent Gezondheidspas een uitgebreide vaccinatietabel met de belangrijkste aanbevelingen per land, zowel voor basisvaccinaties als specifieke reisvaccinaties. Veilig reizen is echter meer dan vaccinaties alleen. Daarom bevat de Omtrent Gezondheidspas nog een karrenvracht andere preventietips. Hoe kan ik reizigersdiarree voorkomen? Wat als ik last heb van hoogtevrees? Welke geneesmiddelen bevat een reisapotheek? En waarop moet ik letten als ik m'n baby meeneem op reis?, ... De Omtrent Gezondheidspas informeert de reiziger over tal van noodzakelijke maatregelen, zowel tijdens de voorbereiding van de reis als tijdens de vakantie zelf.De Gezondheidspas is verkrijgbaar bij zowel meer dan 230 gemeenten als bij de erkende vaccinatiecentra en vele artsen en apothekers. Geïnteresseerde reislustigen kunnen de gids ook bestellen via info@gezondheidspas.be.