Het KMI voorspelt vanaf morgen, dinsdag, twee opeenvolgende dagen een gemiddelde minimumtemperatuur hoger dan 18 graden Celsius en een gemiddelde maximumtemperatuur hoger dan 30 graden. De combinatie van luchtvervuiling, warm en zonnig weer zal de volgende dagen zorgen voor hoge ozonconcentraties, zegt IRCEL. Op basis van de laatste luchtkwaliteitsvoorspellingen is de kans echter klein dat de Europese drempel (180 µg/m³) waarbij de bevolking moet geïnformeerd worden zal overschreden worden.

Toch raadt het Agentschap Zorg en Gezondheid de mensen aan rekening te houden met de warmte. De drie voornaamste tips daarbij zijn "voldoende te drinken, inspanningen te vermijden op warme momenten en af en toe de koelte op de te zoeken", zegt Joris Moonens van het Agentschap. Woonzorgcentra krijgen de boodschap ervoor te zorgen dat de ouderen voldoende vocht binnenkrijgen en aangepaste kledij dragen en ook kinderdagverblijven, jeugdverenigingen en organisatoren van andere evenementen moeten rekening houden met de hogere temperaturen.

Het KMI voorspelt vanaf morgen, dinsdag, twee opeenvolgende dagen een gemiddelde minimumtemperatuur hoger dan 18 graden Celsius en een gemiddelde maximumtemperatuur hoger dan 30 graden. De combinatie van luchtvervuiling, warm en zonnig weer zal de volgende dagen zorgen voor hoge ozonconcentraties, zegt IRCEL. Op basis van de laatste luchtkwaliteitsvoorspellingen is de kans echter klein dat de Europese drempel (180 µg/m³) waarbij de bevolking moet geïnformeerd worden zal overschreden worden. Toch raadt het Agentschap Zorg en Gezondheid de mensen aan rekening te houden met de warmte. De drie voornaamste tips daarbij zijn "voldoende te drinken, inspanningen te vermijden op warme momenten en af en toe de koelte op de te zoeken", zegt Joris Moonens van het Agentschap. Woonzorgcentra krijgen de boodschap ervoor te zorgen dat de ouderen voldoende vocht binnenkrijgen en aangepaste kledij dragen en ook kinderdagverblijven, jeugdverenigingen en organisatoren van andere evenementen moeten rekening houden met de hogere temperaturen.