Vaccinatiedatabank nog dit jaar beschikbaar voor iedereen

29/10/13 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

De vaccinatiedatabank is vanaf november of ten laatste december te raadplegen door de Vlaamse bevolking, zo bevestigt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Hierdoor kan iedereen zelf nakijken welke inentingen hij reeds heeft toegediend gekregen.

De databank bestaat sinds 1996 en verzamelt sindsdien al de inentinggegevens. "In samenwerking met de verschillende mutualiteiten maken we de databank vanaf november, ten laatste december, toegankelijk voor iedereen. Op die manier moeten de mensen niet meer eerst langs de huisarts of Kind en Gezin of CLB passeren om informatie over hun vaccinaties te weten komen", zegt Ria Vandereyt van Zorg en Gezondheid.

"Mensen zijn zich meer en meer bewust van het belang van inentingen en willen er daarom ook zo veel mogelijk over weten." In de marge van het nieuws over het meisje dat zaterdag in Nederland overleed aan de gevolgen van mazelen, laat de leerlingenbegeleiding CLB dinsdag in een persbericht weten dat ze jaarlijks 280.000 kinderen vaccineert om de verspreiding van dergelijke ziektes in te dijken.

Onze partners