De Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen neemt unaniem en formeel afstand van 'De Voedselzandloper'. Dat boek stond de voorbije maanden meermaals in de belangstelling, maar het keert volgens de universiteit "alle nationale en internationale voedingsadviezen om".
De Voedselzandloper somt een hele reeks nieuwe aanbevelingen rond vermageren en verouderen op. Volgens de universiteit was Verburgh als assistent in opleiding verbonden aan de Universiteit Antwerpen, maar hij schreef het boek niet binnen het kader van zijn aanstelling aan de universiteit noch in het kader van een opdracht van de universiteit. De Faculteitsraad van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen beslisten unaniem om uitdrukkelijk afstand te nemen van het boek en van de inhoud ervan. "Het boek is niet evidence-based en bevat foute en onnauwkeurige informatie, wat De Voedselzandloper tot een gevaarlijk boek maakt", zegt professor en voedingsdeskundige Luc Van Gaal (Universiteit Antwerpen).
"De Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen wil niet in verband gebracht worden met dit boek en besloot daarom unaniem om zich ervan te distantiëren. Van Gaal benadrukt ook dat de auteur als assistent in opleiding niet actief was binnen de betrokken discipline. Volgens woordvoerder Peter De Meyer maakte Kris Verburgh nooit deel uit van het personeel, maar had hij steeds het statuut van student. Formeel is Verburgh nog steeds ingeschreven als student.

De Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen neemt unaniem en formeel afstand van 'De Voedselzandloper'. Dat boek stond de voorbije maanden meermaals in de belangstelling, maar het keert volgens de universiteit "alle nationale en internationale voedingsadviezen om".De Voedselzandloper somt een hele reeks nieuwe aanbevelingen rond vermageren en verouderen op. Volgens de universiteit was Verburgh als assistent in opleiding verbonden aan de Universiteit Antwerpen, maar hij schreef het boek niet binnen het kader van zijn aanstelling aan de universiteit noch in het kader van een opdracht van de universiteit. De Faculteitsraad van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen beslisten unaniem om uitdrukkelijk afstand te nemen van het boek en van de inhoud ervan. "Het boek is niet evidence-based en bevat foute en onnauwkeurige informatie, wat De Voedselzandloper tot een gevaarlijk boek maakt", zegt professor en voedingsdeskundige Luc Van Gaal (Universiteit Antwerpen). "De Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen wil niet in verband gebracht worden met dit boek en besloot daarom unaniem om zich ervan te distantiëren. Van Gaal benadrukt ook dat de auteur als assistent in opleiding niet actief was binnen de betrokken discipline. Volgens woordvoerder Peter De Meyer maakte Kris Verburgh nooit deel uit van het personeel, maar had hij steeds het statuut van student. Formeel is Verburgh nog steeds ingeschreven als student.