In hun onderzoek bestuderen de studenten de beschermende effecten van bepaalde gezonde componenten, meer specifiek polyfenolen uit olijf, bosbes en Pycnogenol op mechanismen die bijdragen tot veroudering van de bloedvaten (arteriële stijfheid). De verzamelde informatie zal ook een inkijk geven op het polyfenolmetabolisme en het effect van leeftijd daarop, en op het effect van polyfenolen op onze darmbacteriën.

De onderzoekers zijn nu op zoek naar mannen en vrouwen van 65 en ouder die eenmalig een stoelgangstaal willen doneren. Potentiële donoren nemen liefst weinig of geen medicatie en mogen ook nog geen covid-19-vaccin gekregen hebben. Donoren kunnen het staal thuis afnemen, waarna de onderzoekers het komen oppikken, zodat fysieke contacten tot het minimum beperkt worden.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar Anne-Sophie.Weyns@uantwerpen.be en Stef.Lauwers@uantwerpen.be

In hun onderzoek bestuderen de studenten de beschermende effecten van bepaalde gezonde componenten, meer specifiek polyfenolen uit olijf, bosbes en Pycnogenol op mechanismen die bijdragen tot veroudering van de bloedvaten (arteriële stijfheid). De verzamelde informatie zal ook een inkijk geven op het polyfenolmetabolisme en het effect van leeftijd daarop, en op het effect van polyfenolen op onze darmbacteriën. De onderzoekers zijn nu op zoek naar mannen en vrouwen van 65 en ouder die eenmalig een stoelgangstaal willen doneren. Potentiële donoren nemen liefst weinig of geen medicatie en mogen ook nog geen covid-19-vaccin gekregen hebben. Donoren kunnen het staal thuis afnemen, waarna de onderzoekers het komen oppikken, zodat fysieke contacten tot het minimum beperkt worden.Geïnteresseerden kunnen mailen naar Anne-Sophie.Weyns@uantwerpen.be en Stef.Lauwers@uantwerpen.be