Wie te veel geneesmiddelen voorschrijft en daardoor de overheid op kosten jaagt, mag het komen uitleggen. De maatregel tegen 'veelschrijvende' huisartsen bestond al, maar wordt in 2013 verscherpt.

Volgens Marc Moens van het Belgisch Artsensyndicaat is het goed dat dokters hun voorschrijfgedrag kunnen aftoetsen aan het gemiddelde, maar is het onbegrijpelijk dat ze boetes riskeren als ze te veel zouden voorschrijven. "Uiteindelijk wordt de patiënt de dupe. Dokters zullen steeds minder medicijnen voorschrijven, uit schrik voor torenhoge boetes".

Er is ook goed nieuws: door onder meer het wegvallen van een aantal patenten worden sommige medicijnen goedkoper.

Wie te veel geneesmiddelen voorschrijft en daardoor de overheid op kosten jaagt, mag het komen uitleggen. De maatregel tegen 'veelschrijvende' huisartsen bestond al, maar wordt in 2013 verscherpt. Volgens Marc Moens van het Belgisch Artsensyndicaat is het goed dat dokters hun voorschrijfgedrag kunnen aftoetsen aan het gemiddelde, maar is het onbegrijpelijk dat ze boetes riskeren als ze te veel zouden voorschrijven. "Uiteindelijk wordt de patiënt de dupe. Dokters zullen steeds minder medicijnen voorschrijven, uit schrik voor torenhoge boetes". Er is ook goed nieuws: door onder meer het wegvallen van een aantal patenten worden sommige medicijnen goedkoper.