Bovendien circuleren er bij het brede publiek nog heel wat misvattingen over teken. Weinig mensen beseffen dat teken niet meteen bijten, maar dat ze zich ruim een uur onder de kleding kunnen verplaatsen voor ze bijten. Een geïnfecteerde teek kan verstrekkend letsel veroorzaken. Meest bekend is de ziekte van Lyme, die vaak pas laat wordt vastgesteld. Veel artsen weten ook niet hoe vaak Lyme wel voorkomt in België, met als gevolg foute of laattijdige diagnoses. Lyme-borreliose kan een tiental jaar en soms zelfs levenslang aanwezig zijn voor er symptomen optreden.

Tekenbeten van besmette dieren kunnen nog andere ziekten veroorzaken. Onder artsen heerst vandaag nog geen eensgezindheid over de therapie die na zo'n beet dient gegeven te worden. De UCL onderzoekster roept politici op om een oplossing voor het tekenprobleem te bieden.


Lees ook:

Bovendien circuleren er bij het brede publiek nog heel wat misvattingen over teken. Weinig mensen beseffen dat teken niet meteen bijten, maar dat ze zich ruim een uur onder de kleding kunnen verplaatsen voor ze bijten. Een geïnfecteerde teek kan verstrekkend letsel veroorzaken. Meest bekend is de ziekte van Lyme, die vaak pas laat wordt vastgesteld. Veel artsen weten ook niet hoe vaak Lyme wel voorkomt in België, met als gevolg foute of laattijdige diagnoses. Lyme-borreliose kan een tiental jaar en soms zelfs levenslang aanwezig zijn voor er symptomen optreden.Tekenbeten van besmette dieren kunnen nog andere ziekten veroorzaken. Onder artsen heerst vandaag nog geen eensgezindheid over de therapie die na zo'n beet dient gegeven te worden. De UCL onderzoekster roept politici op om een oplossing voor het tekenprobleem te bieden.Lees ook: