Professor Othodontie Bart Vande Vannet (VUB) krijgt in zijn praktijk regelmatig zestigplussers over de vloer voor een beugel of zelfs 'blokjes', vertelt hij in Het Laatste Nieuws. Wie op oudere leeftijd voor een gebitscorrectie kiest, kampt dikwijls al zijn hele leven met complexen. Eens met pensioen en de kinderen het huis uit, zetten velen de stap om er eindelijk iets aan te doen. Als het tandvlees gezond is, hoeft dat ook geen probleem op te leveren, aldus Vande Vannet.

Toch is een beugel op hogere leeftijd niet helemaal zonder risico. Omdat het bot zich moeilijker herstelt bestaat de kans dat de tanden na verloop van tijd loskomen. Daarom zijn implantaten vaak een goed alternatief. Ook neemt de behandeling meer tijd in beslag. Terwijl een puber er op 1,5 jaar vanaf is, moet iemand die ouder is toch twee jaar een beugel dragen. En de kosten, die toch snel minstens 1.500 euro bedragen, worden voor wie ouder is dan 15 niet meer terugbetaald.

Lezeres C.C. reageerde: "Op mijn 51 ste heb ik ook nog blokjes gedragen. Op 4 maanden was ik er vanaf, was de spleet van enkele mm tussen mijn voorste tanden weg en stonden ze terug recht. Ben heel blij dat ik het gedaan heb!"

Professor Othodontie Bart Vande Vannet (VUB) krijgt in zijn praktijk regelmatig zestigplussers over de vloer voor een beugel of zelfs 'blokjes', vertelt hij in Het Laatste Nieuws. Wie op oudere leeftijd voor een gebitscorrectie kiest, kampt dikwijls al zijn hele leven met complexen. Eens met pensioen en de kinderen het huis uit, zetten velen de stap om er eindelijk iets aan te doen. Als het tandvlees gezond is, hoeft dat ook geen probleem op te leveren, aldus Vande Vannet. Toch is een beugel op hogere leeftijd niet helemaal zonder risico. Omdat het bot zich moeilijker herstelt bestaat de kans dat de tanden na verloop van tijd loskomen. Daarom zijn implantaten vaak een goed alternatief. Ook neemt de behandeling meer tijd in beslag. Terwijl een puber er op 1,5 jaar vanaf is, moet iemand die ouder is toch twee jaar een beugel dragen. En de kosten, die toch snel minstens 1.500 euro bedragen, worden voor wie ouder is dan 15 niet meer terugbetaald. Lezeres C.C. reageerde: "Op mijn 51 ste heb ik ook nog blokjes gedragen. Op 4 maanden was ik er vanaf, was de spleet van enkele mm tussen mijn voorste tanden weg en stonden ze terug recht. Ben heel blij dat ik het gedaan heb!"