De Kamer schepte die mogelijkheid medio 2011 al. Dit jaar volgt een eerste testfase, zo blijkt uit Milquets antwoord op vragen van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh.

Milquet verkiest een systeem waarbij slechthorenden en mensen met een spraakprobleem zich vooraf moeten registreren. De minister wil immers dat anderen de nooddiensten mondeling blijven contacteren, omdat de informatie-uitwisseling zo toch vlotter en gedetailleerder kan. Registratie kan ook bepaalde problemen voorkomen, zoals een grote toestroom aan sms'jes of valse berichten van bijvoorbeeld spelende kinderen.

Milquet had in januari een gesprek met de dovenorganisaties. Zij konden zich volgens de minister vinden in de krachtlijnen van het voorstel. "Op korte termijn zullen ze opnieuw gecontacteerd worden om dit in functie van hun behoeften concreter uit te werken", klinkt het.

Omdat de uitwerking van het registratiesysteem nog enige tijd in beslag zal nemen en er voor de betrokkenen zo spoedig mogelijk een oplossing moet komen, wil de minister al in de loop van dit jaar starten met een operationele testfase waarbij doven en slechthorenden een nummer ter beschikking krijgen via dewelke ze nooddiensten per sms zullen kunnen contacteren.

De Kamer schepte die mogelijkheid medio 2011 al. Dit jaar volgt een eerste testfase, zo blijkt uit Milquets antwoord op vragen van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh. Milquet verkiest een systeem waarbij slechthorenden en mensen met een spraakprobleem zich vooraf moeten registreren. De minister wil immers dat anderen de nooddiensten mondeling blijven contacteren, omdat de informatie-uitwisseling zo toch vlotter en gedetailleerder kan. Registratie kan ook bepaalde problemen voorkomen, zoals een grote toestroom aan sms'jes of valse berichten van bijvoorbeeld spelende kinderen. Milquet had in januari een gesprek met de dovenorganisaties. Zij konden zich volgens de minister vinden in de krachtlijnen van het voorstel. "Op korte termijn zullen ze opnieuw gecontacteerd worden om dit in functie van hun behoeften concreter uit te werken", klinkt het. Omdat de uitwerking van het registratiesysteem nog enige tijd in beslag zal nemen en er voor de betrokkenen zo spoedig mogelijk een oplossing moet komen, wil de minister al in de loop van dit jaar starten met een operationele testfase waarbij doven en slechthorenden een nummer ter beschikking krijgen via dewelke ze nooddiensten per sms zullen kunnen contacteren.