De voucher is alleen geldig voor niet-terugbetaalde tandverzorging door het RIZIV (tandimplantaten, kroon- en brugwerk, enz). Er blijft een persoonlijk aandeel te betalen door de begunstigde, zoals bij het remgeld van het RIZIV. Een voorbeeld: een implantaat-ingreep kost met het chequesysteem 550 euro en 8 vouchers, terwijl het klassieke ereloon schommelt rond 700 à 1.000 euro. "Het is aan de fiscus om geval per geval te bepalen of de tussenkomst van de werkgever aftrekbaar is of niet", stelt Securimed.

Volgens Securimed zijn er twee kampen bij de tandartsen: de luxetandartsen en de sociale tandartsen. "De luxetandartsen werken voor een bemiddeld cliënteel en voeren vooral niet-terugbetaalde ingrepen uit, " zegt dr. David Hatzkevitch van Securimed, "terwijl de sociale tandartsen zich ontfermen over het gepeupel met recht op
derdebetalers en het ziekenfondstarief."

"Daarnaast is er ook een evolutie in het patiëntengedrag", zegt dr. Robert Bourguignon van Securimed. "De gedragslijn van de 'sociale patiënt' is geëvolueerd: absenteïsme, allerhande vorderingen, dreigingen, wangedrag, enz. zijn tegenwoordig dagelijkse kost."

Robert Bourguignon ontwikkelde tussen 1986 en 1988 de "Medicheque" in samenwerking met de NV Maaltijdcheque. Volgens Securimed is het nu hoog tijd om de 'sociale patiënten' reden te geven om zich normaal te gedragen in een relatie waar ze weer klant worden, dat wil zeggen economische spelers, waarbij ze dezelfde therapeutische perspectieven aangeboden krijgen.

De voucher is alleen geldig voor niet-terugbetaalde tandverzorging door het RIZIV (tandimplantaten, kroon- en brugwerk, enz). Er blijft een persoonlijk aandeel te betalen door de begunstigde, zoals bij het remgeld van het RIZIV. Een voorbeeld: een implantaat-ingreep kost met het chequesysteem 550 euro en 8 vouchers, terwijl het klassieke ereloon schommelt rond 700 à 1.000 euro. "Het is aan de fiscus om geval per geval te bepalen of de tussenkomst van de werkgever aftrekbaar is of niet", stelt Securimed. Volgens Securimed zijn er twee kampen bij de tandartsen: de luxetandartsen en de sociale tandartsen. "De luxetandartsen werken voor een bemiddeld cliënteel en voeren vooral niet-terugbetaalde ingrepen uit, " zegt dr. David Hatzkevitch van Securimed, "terwijl de sociale tandartsen zich ontfermen over het gepeupel met recht op derdebetalers en het ziekenfondstarief." "Daarnaast is er ook een evolutie in het patiëntengedrag", zegt dr. Robert Bourguignon van Securimed. "De gedragslijn van de 'sociale patiënt' is geëvolueerd: absenteïsme, allerhande vorderingen, dreigingen, wangedrag, enz. zijn tegenwoordig dagelijkse kost." Robert Bourguignon ontwikkelde tussen 1986 en 1988 de "Medicheque" in samenwerking met de NV Maaltijdcheque. Volgens Securimed is het nu hoog tijd om de 'sociale patiënten' reden te geven om zich normaal te gedragen in een relatie waar ze weer klant worden, dat wil zeggen economische spelers, waarbij ze dezelfde therapeutische perspectieven aangeboden krijgen.