De coronapandemie en de algemene krapte op de arbeidsmarkt hebben een personeelstekort in de zorg veroorzaakt. De regering trof daarom een aantal maatregelen. Zo mogen gepensioneerde 65-plussers belastingvriendelijk bijverdienen wanneer ze in de zorg aan de slag gaan.

De maatregel zou normaal gezien op 31 maart aflopen, maar de federale regering heeft hem vrijdag op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verlengd.

De 1.665 betrokken personen ontvingen in het vierde kwartaal van vorig jaar in totaal 10,62 miljoen euro aan loon. Dat leverde 3,35 miljoen euro aan netto werkgeversbijdragen op. "De budgettaire impact is dus licht positief" voor de staatskas, aldus het kabinet-Vandenbroucke.

De coronapandemie en de algemene krapte op de arbeidsmarkt hebben een personeelstekort in de zorg veroorzaakt. De regering trof daarom een aantal maatregelen. Zo mogen gepensioneerde 65-plussers belastingvriendelijk bijverdienen wanneer ze in de zorg aan de slag gaan.De maatregel zou normaal gezien op 31 maart aflopen, maar de federale regering heeft hem vrijdag op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verlengd. De 1.665 betrokken personen ontvingen in het vierde kwartaal van vorig jaar in totaal 10,62 miljoen euro aan loon. Dat leverde 3,35 miljoen euro aan netto werkgeversbijdragen op. "De budgettaire impact is dus licht positief" voor de staatskas, aldus het kabinet-Vandenbroucke.