Een nieuwe studie die in het wetenschappelijke magazine Endocrinology werd gepubliceerd, toont aan dat de hersenen ernstige schade kunnen ondervinden bij aanhoudende verstoring van de 24-uur cyclus, door o.a. ploegwerk. Daarnaast is er ook een verhoogd risico op ernstige ischemische beroertes, een belangrijke oorzaak van invaliditeit.

Een van de dingen die gebeurt bij nachtwerk is de afremming van de lichaamseigen aanmaak van melatonine. Melatonine is het slaaphormoon dat ervoor zorgt dat we op een gezonde manier in slaap geraken en is daarnaast een sterke antioxidant. Veel mensen die in ploegen werken, nemen preventief een melatoninesupplement.

Een nieuwe studie die in het wetenschappelijke magazine Endocrinology werd gepubliceerd, toont aan dat de hersenen ernstige schade kunnen ondervinden bij aanhoudende verstoring van de 24-uur cyclus, door o.a. ploegwerk. Daarnaast is er ook een verhoogd risico op ernstige ischemische beroertes, een belangrijke oorzaak van invaliditeit.Een van de dingen die gebeurt bij nachtwerk is de afremming van de lichaamseigen aanmaak van melatonine. Melatonine is het slaaphormoon dat ervoor zorgt dat we op een gezonde manier in slaap geraken en is daarnaast een sterke antioxidant. Veel mensen die in ploegen werken, nemen preventief een melatoninesupplement.