De FOD Volksgezondheid wil in de eerste plaats patiënten aanmoedigen hun zorgverleners te vragen hun handen op een correcte manier te wassen en/of te ontsmetten. "Een goede handhygiëne is immers essentieel om de overdracht van zorginfecties te vermijden", klinkt het.

Naast een manier om informatie te verlenen aan het grote publiek over zorginfecties en handhygiëne, is de website ook bedoeld als forum waarop ziekenhuizen hun initiatieven ter bevordering van de handhygiëne in de schijnwerpers kunnen plaatsen.

Meer info: www.ubentingoedehanden.be

De FOD Volksgezondheid wil in de eerste plaats patiënten aanmoedigen hun zorgverleners te vragen hun handen op een correcte manier te wassen en/of te ontsmetten. "Een goede handhygiëne is immers essentieel om de overdracht van zorginfecties te vermijden", klinkt het.Naast een manier om informatie te verlenen aan het grote publiek over zorginfecties en handhygiëne, is de website ook bedoeld als forum waarop ziekenhuizen hun initiatieven ter bevordering van de handhygiëne in de schijnwerpers kunnen plaatsen.Meer info: www.ubentingoedehanden.be