Volgens de onderzoekers lopen vrouwen die dagelijks meer dan drie koppen koffie drinken twintig procent minder kans op basaalcelcarcinoom dan vrouwen die weinig of geen koffie nuttigen.

Mannen halen iets minder profijt uit hun dagelijkse dosis cafeïne, maar toch zouden drie kopjes koffie per dag ook bij hen resulteren in 9 procent minder kans om deze vorm van huidkanker te ontwikkelen. Waarom koffie beschermender werkt bij vrouwen dan bij mannen, blijkt niet uit de resultaten.

Het onderzoek, dat werd voorgesteld op een conferentie van de American Association for Cancer Research in Boston (Massachusetts), toont dus duidelijk aan dat wie meer koffie drinkt, minder kans loopt op basaalcelcarcinoom, besluiten de onderzoekers. Ze waren naar verluidt zelf verrast door de uitkomst van de studie.

Volgens de onderzoekers lopen vrouwen die dagelijks meer dan drie koppen koffie drinken twintig procent minder kans op basaalcelcarcinoom dan vrouwen die weinig of geen koffie nuttigen. Mannen halen iets minder profijt uit hun dagelijkse dosis cafeïne, maar toch zouden drie kopjes koffie per dag ook bij hen resulteren in 9 procent minder kans om deze vorm van huidkanker te ontwikkelen. Waarom koffie beschermender werkt bij vrouwen dan bij mannen, blijkt niet uit de resultaten.Het onderzoek, dat werd voorgesteld op een conferentie van de American Association for Cancer Research in Boston (Massachusetts), toont dus duidelijk aan dat wie meer koffie drinkt, minder kans loopt op basaalcelcarcinoom, besluiten de onderzoekers. Ze waren naar verluidt zelf verrast door de uitkomst van de studie.