"Een supporter moet ook zelf in vorm zijn. En dat kan alleen als hij niet enkel tijdens het WK, maar het hele jaar lang gezond eet en voldoende beweegt", meent het Agentschap Zorg & Gezondheid.

In de campagne wijst men erop dat een gezonde levensstijl al kan mits enkele kleine inspanningen. "Het gaat niet om calorieën tellen, het gaat wel om je goed in je vel voelen. En dat kan door kleine dingen, want alle beetjes helpen. Zoals elke dag groenten en fruit eten bijvoorbeeld. Kleine oefeningen tussendoor doen, de trap nemen of met de fiets naar de winkel. En veel drinken... water!".

Concreet zullen er korte spotjes worden uitgezonden op Eén, VTM en Canvas, voor én tijdens voetbalmatchen. Er komen radiospots op MNM en op Radio 1, tussen de Sporza-uitzendingen. Voor supporters op verplaatsing gaat presentator Peter Van de Veire de leiding nemen in een speciale "warming-up" video, die elke gemeente voor de match kan uitzenden. Op vijf locaties in Vlaanderen zal ook een speciaal animatieteam de menigte live opwarmen. Tips en weetjes zijn terug te vinden op facebook.com/12demaninvorm.

"Een supporter moet ook zelf in vorm zijn. En dat kan alleen als hij niet enkel tijdens het WK, maar het hele jaar lang gezond eet en voldoende beweegt", meent het Agentschap Zorg & Gezondheid. In de campagne wijst men erop dat een gezonde levensstijl al kan mits enkele kleine inspanningen. "Het gaat niet om calorieën tellen, het gaat wel om je goed in je vel voelen. En dat kan door kleine dingen, want alle beetjes helpen. Zoals elke dag groenten en fruit eten bijvoorbeeld. Kleine oefeningen tussendoor doen, de trap nemen of met de fiets naar de winkel. En veel drinken... water!". Concreet zullen er korte spotjes worden uitgezonden op Eén, VTM en Canvas, voor én tijdens voetbalmatchen. Er komen radiospots op MNM en op Radio 1, tussen de Sporza-uitzendingen. Voor supporters op verplaatsing gaat presentator Peter Van de Veire de leiding nemen in een speciale "warming-up" video, die elke gemeente voor de match kan uitzenden. Op vijf locaties in Vlaanderen zal ook een speciaal animatieteam de menigte live opwarmen. Tips en weetjes zijn terug te vinden op facebook.com/12demaninvorm.