Recent onderzoek toont aan dat zowat 80% van de wereldbevolking vroeg of laat te kampen heeft met chronische veneruze insufficiëntie. De meeste mensen weten echter niet dat ze de aandoening hebben.
De symptomen van de ziekte zijn weliswaar gemakkelijk herkenbaar op het einde van de dag of tijdens de zomer (zwaarte, pijn in de benen, opgezwollen gevoel, enz.), maar mensen beseffen vaak niet dat het wel degelijk om een 'echte' aandoening gaat. Bovendien is ze per definitie chronisch: ze verergert in de loop van het leven en kan invaliderende en moeilijk te behandelen complicaties veroorzaken (oedeem, huidaantasting, ulcera, enz.).

Informatief en educatief hulpmiddel

De website www.pijnlijkebenen.be zal patiënten alle hulp bieden om hun benen goed te verzorgen en hun kostbare aderstelsel te helpen vrijwaren.
Deze website is gecreëerd onder leiding van artsen om hoogstaande wetenschappelijke inhoud te garanderen en is zodanig ontwikkeld dat mensen er gemakkelijk hun weg in vinden.
Aan de hand van korte video's leert men meer over deze chronische aandoening van het aderstelsel in de benen, waarbij de wand en de kleppen van de venen geleidelijk aftakelen als gevolg van een ontstekingsproces.
Opde website zijn ook factsheets te downloaden die regelmatig worden bijgewerkt waarin heel wat tips staan en specifieke vragen beantwoord worden (voorbereiding op een vliegtuigreis, aanpassing van de voeding, wat te doen tijdens een zwangerschap, enz.).

Recent onderzoek toont aan dat zowat 80% van de wereldbevolking vroeg of laat te kampen heeft met chronische veneruze insufficiëntie. De meeste mensen weten echter niet dat ze de aandoening hebben.De symptomen van de ziekte zijn weliswaar gemakkelijk herkenbaar op het einde van de dag of tijdens de zomer (zwaarte, pijn in de benen, opgezwollen gevoel, enz.), maar mensen beseffen vaak niet dat het wel degelijk om een 'echte' aandoening gaat. Bovendien is ze per definitie chronisch: ze verergert in de loop van het leven en kan invaliderende en moeilijk te behandelen complicaties veroorzaken (oedeem, huidaantasting, ulcera, enz.).De website www.pijnlijkebenen.be zal patiënten alle hulp bieden om hun benen goed te verzorgen en hun kostbare aderstelsel te helpen vrijwaren.Deze website is gecreëerd onder leiding van artsen om hoogstaande wetenschappelijke inhoud te garanderen en is zodanig ontwikkeld dat mensen er gemakkelijk hun weg in vinden.Aan de hand van korte video's leert men meer over deze chronische aandoening van het aderstelsel in de benen, waarbij de wand en de kleppen van de venen geleidelijk aftakelen als gevolg van een ontstekingsproces.Opde website zijn ook factsheets te downloaden die regelmatig worden bijgewerkt waarin heel wat tips staan en specifieke vragen beantwoord worden (voorbereiding op een vliegtuigreis, aanpassing van de voeding, wat te doen tijdens een zwangerschap, enz.).