De coronacrisis heeft een impact gehad op het mentaal welzijn van heel wat Vlamingen. Om hen bij te staan lanceerde de Vlaamse regering tijdens de lockdown al de Check jezelf-campagne, met tips om met angst, stress, eenzaamheid en andere problemen om te gaan.

Die campagne wordt nu uitgebreid met een online platform, www.checkjezelf.be, waar mensen vanaf 16 jaar terecht kunnen voor informatie rond zes specifieke thema's. Naast angst, stress en eenzaamheid ligt de focus op verlies, veerkracht en burn-out. Daarnaast deelt een aantal bekende Vlamingen hun persoonlijk verhaal, en geven experten als psychiater Dirk De Wachter en professor dr. Elke Van Hoof uitleg en concrete tips.

Checkjezelf.be staat sinds vandaag online. Tegelijkertijd is ook een campagne op sociale media gestart. De boodschappen van de verschillende experten en bekende Vlamingen zullen vier weken lang worden verspreid via Facebook, Instagram en YouTube. De hele campagne maakt deel uit van het actieplan Zorgen voor Morgen van minister Beke.

De coronacrisis heeft een impact gehad op het mentaal welzijn van heel wat Vlamingen. Om hen bij te staan lanceerde de Vlaamse regering tijdens de lockdown al de Check jezelf-campagne, met tips om met angst, stress, eenzaamheid en andere problemen om te gaan. Die campagne wordt nu uitgebreid met een online platform, www.checkjezelf.be, waar mensen vanaf 16 jaar terecht kunnen voor informatie rond zes specifieke thema's. Naast angst, stress en eenzaamheid ligt de focus op verlies, veerkracht en burn-out. Daarnaast deelt een aantal bekende Vlamingen hun persoonlijk verhaal, en geven experten als psychiater Dirk De Wachter en professor dr. Elke Van Hoof uitleg en concrete tips. Checkjezelf.be staat sinds vandaag online. Tegelijkertijd is ook een campagne op sociale media gestart. De boodschappen van de verschillende experten en bekende Vlamingen zullen vier weken lang worden verspreid via Facebook, Instagram en YouTube. De hele campagne maakt deel uit van het actieplan Zorgen voor Morgen van minister Beke.