In april had minister van Volksgezondheid Maggie De Block nochtans in de Kamer verklaard dat de volledige bevolking uit voorzorg jodium zou krijgen. Jodiumpillen beschermen de schildklier tegen radioactiviteit bij een nucleair ongeval.

Ecolo-Kamerlid Jean-Marc Nollet heeft kritiek op de plannen van minister Jambon. "Eens te meer laat de regering de rentabiliteit van Electrabel primeren op de elementaire veiligheid van de Belgische burger". Door de bevolking een minimale bescherming te ontzeggen doet de regering het tegendeel van wat moet gedaan worden, vindt Nollet. "We weten zeer goed dat die jodiumpillen geen rampen voorkomen, maar ze kunnen wel de impact verminderen", stelt hij.

In april had minister van Volksgezondheid Maggie De Block nochtans in de Kamer verklaard dat de volledige bevolking uit voorzorg jodium zou krijgen. Jodiumpillen beschermen de schildklier tegen radioactiviteit bij een nucleair ongeval. Ecolo-Kamerlid Jean-Marc Nollet heeft kritiek op de plannen van minister Jambon. "Eens te meer laat de regering de rentabiliteit van Electrabel primeren op de elementaire veiligheid van de Belgische burger". Door de bevolking een minimale bescherming te ontzeggen doet de regering het tegendeel van wat moet gedaan worden, vindt Nollet. "We weten zeer goed dat die jodiumpillen geen rampen voorkomen, maar ze kunnen wel de impact verminderen", stelt hij.