Wie een apotheek binnenstapt, heeft vaak het raden naar de functie van de dame of heer met de witte jas die achter de toog staat. Vaste klanten hebben het soms wel door als de medewerker om farmaceutisch advies gaat vragen bij een collega, maar vaak is het absoluut niet duidelijk wie precies wie is. Om duidelijkheid te scheppen heeft de Orde der Apothekers beslist dat, vanaf volgend jaar, iedereen een duidelijk leesbare badge moet dragen.

Op de badge staat de naam van de medewerker en zijn exacte functie. Er bestaan slechts vier categorieën: apotheker-titularis (de hoofdapotheker), apotheker-adjunct (eveneens een gediplomeerd apotheker), apotheker-stagiair (een apotheker in opleiding) en farmaceutisch-technisch assistent (wat vroeger de apothekersassistent heette).

Wie een apotheek binnenstapt, heeft vaak het raden naar de functie van de dame of heer met de witte jas die achter de toog staat. Vaste klanten hebben het soms wel door als de medewerker om farmaceutisch advies gaat vragen bij een collega, maar vaak is het absoluut niet duidelijk wie precies wie is. Om duidelijkheid te scheppen heeft de Orde der Apothekers beslist dat, vanaf volgend jaar, iedereen een duidelijk leesbare badge moet dragen.Op de badge staat de naam van de medewerker en zijn exacte functie. Er bestaan slechts vier categorieën: apotheker-titularis (de hoofdapotheker), apotheker-adjunct (eveneens een gediplomeerd apotheker), apotheker-stagiair (een apotheker in opleiding) en farmaceutisch-technisch assistent (wat vroeger de apothekersassistent heette).