Melatonine zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur daalt, waardoor het lichaam weet dat het nacht is en gaat rusten. Wanneer de stof in het bloed komt, worden we doezelig en vallen we in slaap.

Melatonineproductie
Als het licht wordt, stopt de melatonineproductie en worden we wakker. Naarmate we ouder worden, produceert het lichaam minder melatonine; daarom slapen ouderen minder.

Melatonine geeft rust en herstelt het lichaam, wat essentieel is voor een optimale gezondheid. De stof ondersteunt het hart- en bloedvatenstelsel, beschermt tegen vrije radicalen, ondersteunt het immuunsysteem, heeft een gunstige werking op ouderdomsverschijnselen en vermindert spanningen.

In de Verenigde Staten is melatonine het meestgebruikte middel om beter te slapen.

Melatoninetabletjes
Iedereen maakt het slaaphormoon melatonine aan. Die aanmaak van je lichaamseigen melatonine verandert bij ouder worden, dagelijkse slaapproblemen, werken in ploegendiensten of een jetlag.

Melatoninetabletjes helpen je lichaam om beter te slapen; zo herstelt je natuurlijke dag/nachtritme. Omdat het een natuurlijke lichaamseigen stof is en geen slaapmiddel, heeft het helemaal geen bijwerkingen (zoals verslaving). Negatieve effecten worden in de literatuur nauwelijks beschreven.

Andere slaapmiddelen
Verder zijn er goede homeopathische middelen op de markt, zoals valeriaandruppels, kruidenthee of etherische oliën. Ook het eten van bepaalde voeding, zoals melk- of moutproducten, bevorderen de aanmaak van melatonine in je lichaam. Maar slechts in kleine hoeveelheden.

Melatonine zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur daalt, waardoor het lichaam weet dat het nacht is en gaat rusten. Wanneer de stof in het bloed komt, worden we doezelig en vallen we in slaap. MelatonineproductieAls het licht wordt, stopt de melatonineproductie en worden we wakker. Naarmate we ouder worden, produceert het lichaam minder melatonine; daarom slapen ouderen minder. Melatonine geeft rust en herstelt het lichaam, wat essentieel is voor een optimale gezondheid. De stof ondersteunt het hart- en bloedvatenstelsel, beschermt tegen vrije radicalen, ondersteunt het immuunsysteem, heeft een gunstige werking op ouderdomsverschijnselen en vermindert spanningen. In de Verenigde Staten is melatonine het meestgebruikte middel om beter te slapen.MelatoninetabletjesIedereen maakt het slaaphormoon melatonine aan. Die aanmaak van je lichaamseigen melatonine verandert bij ouder worden, dagelijkse slaapproblemen, werken in ploegendiensten of een jetlag. Melatoninetabletjes helpen je lichaam om beter te slapen; zo herstelt je natuurlijke dag/nachtritme. Omdat het een natuurlijke lichaamseigen stof is en geen slaapmiddel, heeft het helemaal geen bijwerkingen (zoals verslaving). Negatieve effecten worden in de literatuur nauwelijks beschreven. Andere slaapmiddelenVerder zijn er goede homeopathische middelen op de markt, zoals valeriaandruppels, kruidenthee of etherische oliën. Ook het eten van bepaalde voeding, zoals melk- of moutproducten, bevorderen de aanmaak van melatonine in je lichaam. Maar slechts in kleine hoeveelheden.