"Als elk van de minstens 1.000 deelnemende apothekers tien testen per dag afneemt, dan vergroten we de totale testcapaciteit met maar liefst 10.000 per dag", stelt Koen Straetmans, de voorzitter van de APB. Apothekers beslissen zelf of zij al dan niet sneltesten willen aanbieden.

De deelnemende apothekers voeren de sneltest uit in de apotheek en registreren het testresultaat, dat na een kwartier gekend is. Het testresultaat komt zo bij gezondheidsinstituut Sciensano terecht en verschijnt enkele uren later op de app CovidSafeBE. De test kost 25 tot 30 euro.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke sprak in juni de hoop uit dat 15 tot 25 procent van de apothekers mee zou stappen in het verhaal. Vandaag biedt een op de vier Belgische apotheken sneltesten aan.

"Als elk van de minstens 1.000 deelnemende apothekers tien testen per dag afneemt, dan vergroten we de totale testcapaciteit met maar liefst 10.000 per dag", stelt Koen Straetmans, de voorzitter van de APB. Apothekers beslissen zelf of zij al dan niet sneltesten willen aanbieden. De deelnemende apothekers voeren de sneltest uit in de apotheek en registreren het testresultaat, dat na een kwartier gekend is. Het testresultaat komt zo bij gezondheidsinstituut Sciensano terecht en verschijnt enkele uren later op de app CovidSafeBE. De test kost 25 tot 30 euro. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke sprak in juni de hoop uit dat 15 tot 25 procent van de apothekers mee zou stappen in het verhaal. Vandaag biedt een op de vier Belgische apotheken sneltesten aan.