Mannen van boven de veertig verkiezen geknuffel boven seks

Dat vrouwen in de middelbare leeftijd knuffelen tot hoogste bedplezier verheffen, klopt niet. Een internationale studie bij meer dan duizend koppels uit vijf landen wijst uit dat het mannen zijn die tederheid boven seks verkiezen.

Sociologen van het Kinsey Institute aan de Universiteit van Indiana ondervroegen meer dan duizend koppels uit de VS, Duitsland, Spanje, Brazilië en Japan. De stellen, gemiddeld 25 jaar getrouwd en met een leeftijd tussen veertig en zeventig jaar, beantwoordden allerlei vragen rond geluk en seksuele voldoening.

Mannen van boven de veertig verkiezen geknuffel boven seks

Hoe langer de relatie duurde, hoe groter de seksuele voldoening bij mannen en vrouwen in de relatie, zo bleek uit het onderzoek. Mannen verklaarden gelukkiger te zijn met de relatie als geheel, terwijl vrouwen de focus legden op de seksuele voldoening.

Mannen verklaarden zich ook gelukkiger als hun vrouw genoot van seks. Gemiddeld waren vrouwen een vijfde meer tevreden over hun seksleven, na vijftien jaar samen te zijn.

Mannen die zegden dat ze regelmatig kussen en knuffelen, verklaarden zich drie keer gelukkiger dan diegenen die dat niet deden. Vrouwen daarentegen zeiden dat kussen en knuffelen weinig impact had op hun geluk.

Onderzoeker Julia Heirman was verrast met de resultaten. “Uit eerder onderzoek weten we dat lange relaties een positieve invloed hebben op de gezondheid. Nu leren we wat precies duurzaam gelukkig maakt in relaties.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content