Dat meldt de nieuwsbrief Zorgvisie. De app stelt geen diagnose maar geeft een indicatie voor manisch-depressieve symptomen. GGZ Friesland zette ook een website op met informatie en de mogelijkheid voor patiënten om rechtstreeks vragen te stellen aan specialisten.

De app kan een oplossing zijn om het laattijdig herkennen van een manisch-depressieve stoornis te voorkomen. Gemiddeld ligt er immers 12 jaar tussen het ontstaan van de eerste klachten en het stellen van de juiste diagnose. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt en zijn familie. Onbehandelde manische episodes leiden niet zelden tot financiële problemen, verbroken relaties enz.

Maniecheck voor Android

Voor Apple

Dat meldt de nieuwsbrief Zorgvisie. De app stelt geen diagnose maar geeft een indicatie voor manisch-depressieve symptomen. GGZ Friesland zette ook een website op met informatie en de mogelijkheid voor patiënten om rechtstreeks vragen te stellen aan specialisten.De app kan een oplossing zijn om het laattijdig herkennen van een manisch-depressieve stoornis te voorkomen. Gemiddeld ligt er immers 12 jaar tussen het ontstaan van de eerste klachten en het stellen van de juiste diagnose. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor de patiënt en zijn familie. Onbehandelde manische episodes leiden niet zelden tot financiële problemen, verbroken relaties enz.Maniecheck voor AndroidVoor Apple