Een langdurige infectie door het coronavirus veroorzaakt volgens professor Mauro Giacca (King's College) "een complete verstoring van de longarchitectuur". De hoogleraar bestudeerde autopsierapporten van Italiaanse patiënten die na 30 tot 40 dagen op de intensive care waren overleden. Daarbij ontdekte Giacca dat grote hoeveelheden virussen in de longen aanwezig blijven en dat longcellen op ongebruikelijke wijze zijn gefuseerd.

"Wat je ziet in de longen van mensen die meer dan een maand ziek zijn geweest voor ze stierven, is totaal verschillend van normale longontsteking, griep of het Sars-virus", aldus Giacca. "Je ziet veel bloedstolsels."

Volgens de hoogleraar trof hij grote hoeveelheden "zeer grote gefuseerde cellen met het virus en wel tien tot vijftien celkernen" aan. "Ik ben ervan overtuigd dat dit het unieke ziektebeeld van COVID-19 verklaart. Deze ziekte wordt niet veroorzaakt door een virus dat cellen doodt. Dat heeft belangrijke gevolgen voor de behandelwijze."

Een langdurige infectie door het coronavirus veroorzaakt volgens professor Mauro Giacca (King's College) "een complete verstoring van de longarchitectuur". De hoogleraar bestudeerde autopsierapporten van Italiaanse patiënten die na 30 tot 40 dagen op de intensive care waren overleden. Daarbij ontdekte Giacca dat grote hoeveelheden virussen in de longen aanwezig blijven en dat longcellen op ongebruikelijke wijze zijn gefuseerd."Wat je ziet in de longen van mensen die meer dan een maand ziek zijn geweest voor ze stierven, is totaal verschillend van normale longontsteking, griep of het Sars-virus", aldus Giacca. "Je ziet veel bloedstolsels."Volgens de hoogleraar trof hij grote hoeveelheden "zeer grote gefuseerde cellen met het virus en wel tien tot vijftien celkernen" aan. "Ik ben ervan overtuigd dat dit het unieke ziektebeeld van COVID-19 verklaart. Deze ziekte wordt niet veroorzaakt door een virus dat cellen doodt. Dat heeft belangrijke gevolgen voor de behandelwijze."